Nyt

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...

Lederen af den norske frikirke ser gerne, at mindst én af de fem nominerede kandidater til bispeembedet i Oslo står for et traditionelt syn på ægteskabet. Biskop emerita Solveig Fiske mener, at hovedstaden nok må kigge langt efter en konservativ biskop.

I denne uge blev det offentliggjort, hvilke fem kandidater der kunne blive den nye biskop i Oslo, Asker og Bærum. Nogle mennesker var hurtige til at kritisere sammensætningen af listen.

«Ingen af kandidaterne er negative/kritiske over for ægteskaber mellem personer af samme køn eller kirken i Pride. Det er en skandale for Den norske kirke, at konservative kandidater i liberale bispedømmer ikke længere er med i disse runder i processen med at finde en ny biskop», skrev Therese Egebakken på sin Facebook-side tirsdag. Hun er medlem af Stavanger bispedømmeråd.

Frikirken er klar over, at ægteskabet er forbeholdt en mand og en kvinde. Det er et synspunkt, som mange af deres medlemmer sympatiserer med og er bekymrede for, siger Oddgeir Sølvfæstersen, leder af den kirkepolitiske liste Frimodig kirke.

«Det er, fordi vi i stigende grad oplever, at rummet for at have to ligeværdige syn på spørgsmålet om ægteskab mellem personer af samme køn bliver udfordret i praksis», sagde han til Vårt Land.

Sølvfæstersen undrer sig over, hvor den såkaldte mangfoldighed er blevet af.

– Vi ser i dag, at kun få af biskopperne går ind for, at ægteskabet kun skal være mellem en mand og en kvinde. Vi er derfor bekymrede for, at vores synspunkt også er forankret i bisperådet gennem de biskopper, der udnævnes,” siger han.

Dagens kommentator Espen Ottosen påpeger også, at Stein Reinertsen er den eneste biskop i Den Norske Kirke, som fastholder, at ægteskabet er en ordning for mænd og kvinder.

Solveig Fiske er tidligere biskop i Hamar bispedømme. På spørgsmålet om, hvorvidt listen over nominerede burde have indeholdt mindst én konservativ kandidat, svarer hun:

– Ægteskab mellem to personer af samme køn er nu en selvfølge i Den norske kirke. At have en biskop, der er imod dette i Oslo, ville være umuligt både for offentligheden generelt og for ansatte og folkevalgte i Oslo bispedømme.