Nyt

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...

Rusland gennemførte onsdag et kraftigt angreb på Lviv i det vestlige Ukraine. Syv mennesker blev dræbt, herunder tre børn. Skaderne på bygninger er omfattende. Lviv er en historisk by med en masse værdifuld arkitektur. Den er indtil videre sluppet relativt uskadt fra krigen.

Angrebet ramte gamle lejlighedskomplekser, beboelsesejendomme, skoler og sundhedsklinikker i et område i byens centrum med mange historiske bygninger.

En video på Telegram viser borgmester Andrij Sadovij omgivet af bygningsruiner. Han siger, at mere end 50 bygninger i byens centrum er blevet beskadiget.

Zelenskyj kalder det endnu et tilfælde af russisk terrorbombning, hvilket det utvivlsomt er. Han beder om vestlige våben, så Ukraine kan slå lige så hårdt til inde i Rusland. Han kalder det et “retfærdigt svar”.

Præsident Volodymyr Zelensky fordømmer, hvad han kalder russiske terrorangreb på ukrainske byer, og opfordrer endnu en gang allierede lande til at forsyne Ukraine med langtrækkende våben, der kan bruges mod russisk territorium. Han siger, at missilerne er nødvendige for at give Rusland et “retfærdigt svar.” (NTB)

Det russiske udenrigsministeriums talskvinde Maria Zakharova siger, at i tilfælde af et angreb dybt inde i landet af den slags, som Zelenskyj anmoder om, vil Rusland udløse et svar, som ukrainerne sent vil glemme.

Moskva vil komme med et “øjeblikkeligt og meget smertefuldt” svar, hvis der bliver affyret langtrækkende missiler mod Rusland fra Ukraine.

 

 

 

 

Ytringsfriheden er under angreb. Abonner på det frie og uafhængige Document.