Nyt

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...

Israels sikkerhedsminister Itamar Ben-Gvir kræver, at forhandlingerne med Hamas om våbenhvile og fangeudveksling afsluttes.

Ben Gvir tilhører det højreorienterede parti Jewish Power. Han har også tidligere udtrykt skepsis over for en våbenhvile med terrorgruppen Hamas.

“Når seks gidsler bliver dræbt med koldt blod, forhandler man ikke med morderne. Du afslutter samtalerne, stopper leverancerne af brændstof og elektricitet og knuser dem, indtil de kollapser,” skriver Ben Gvir på X. (NTB-AFP)

Israels finansminister Bezalel Smotrich er også imod en våbenhvile. Smotrich, som repræsenterer det religiøse Zionistparti, ønsker, at krigen skal fortsætte, indtil Hamas er fuldstændig besejret.

De to ministre har truet med at vælte den israelske koalitionsregering, hvis premierminister Benjamin Netanyahu indgår en våbenhvileaftale med Hamas.

Tidligere på ugen beskyldte USA’s præsident Joe Biden Netanyahu for at være uvillig til at forhandle om en sådan aftale, og det samme gjorde den norske udenrigsminister Espen Barth Eide (Ap).

“Det er tydeligere end nogensinde, at han ikke rigtig ønsker en våbenhvile nu,” sagde Eide tirsdag.

Netanyahu er under pres fra alle sider, og uanset hvad han vælger at gøre, vil det skabe utilfredshed. For nylig var der en stor generalstrejke motiveret af israelere, som mener, at Netanyahu ikke gør nok for at befri gidslerne.

Men der er stor uenighed i Israel, og generalstrejken og de tilhørende demonstrationer blev på ingen måde overværet af en enig befolkning.

Oppositionsleder Yair Lapid, tidligere premierminister og leder af Yesh Atid-partiet, mener, at det er i Israels interesse at opnå en tidlig våbenhvile med Hamas, så de resterende gidsler i Gaza kan vende hjem.

– Det er i Israels interesse at afslutte krigen, skriver Lapid i et indlæg på X. (NTB-DPA)

Lapid er i opposition og ønsker naturligvis en ændring i Israels politiske ledelse.

– Krigen vil fortsætte, så længe denne regering eksisterer, siger han.

– Regeringen ønsker ikke fred.