Nyt

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...

Tyskland har beordret Mohammad Hadi Mofateh, lederen af det nyligt forbudte Islamische Zentrum Hamburg, til at forlade landet inden den 11. september, hvis han vil undgå at blive deporteret. Hvis han vender tilbage, risikerer han tre års fængsel.

Budbringer fra Iran

Mofateh har ledet Islamic Centre Hamburg siden sommeren 2018. Han er i Tyskland blevet anerkendt som officiel repræsentant for Irans øverste leder, Ali Khamenei.

Det Islamiske Center har været under efterforskning for at støtte terrororganisationen Hizbollah. I juli blev Islamic Centres konti på de sociale medier og hjemmeside lukket ned efter omfattende søgninger i hele Tyskland. Begrundelsen var “ekstremisme” og aggressiv antisemitisme.

Ikke knyttet til religion

Ifølge indenrigsminister Nancy Faeser var ekstremismen ikke knyttet til nogen religion:

– Det er meget vigtigt for mig at skelne klart: Vi handler ikke mod en religion, men mod en gruppe, der beskyldes for at underminere den tyske stat og kvinders rettigheder.

Som reaktion på lukningen af centret, der er kendt for sin “blå moské” – en af Tysklands ældste – indkaldte Iran den tyske ambassadør i Teheran. Centret er blevet set som en promotor af den islamiske revolution i Tyskland.

Tyskland stenger ned og forbyr Islamsk Sentrum Hamburg