Nyt

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...

Israel valgte at stoppe kampene for at distribuere poliovaccine. Belønningen var flere døde gidsler. 

I de seneste dage har Israel sat kampene i Gazastriben på pause, primært for at levere tiltrængte poliovacciner. Ifølge BBC har der været et behov for, at 640.000 børn i Gazastriben fik poliovacciner.

Det, Israel fik til gengæld, var endnu flere døde børn og kvinder, da de befriede gidsler. Det rapporterer den venstreorienterede avis Haaretz.

Ifølge IDF er der nu omkring 100 gidsler tilbage i Gazastriben. Premierminister Benjamin Netanyahu og andre politikere bliver nu stærkt kritiseret for ikke at sætte gidslerne først, men i stedet vælge at sætte kampene på pause til fordel for Hamas.

https://www.israelhayom.com/2024/09/01/they-were-murdered-in-captivity-by-hamas-these-were-their-final-moments-of-freedom/

(NTB):

Det israelske militær (IDF) har lørdag fundet flere døde gidsler inde i Gazastriben, skriver avisen Haaretz.

Avisen skriver, at det israelske militær nu arbejder på at identificere dem og hente dem ud, men at det vil tage flere timer.

En organisation, der repræsenterer pårørende til dem, der er taget som gidsler af Hamas, siger i en erklæring, at premierminister Benjamin Netanyahu har »forrådt gidslerne«, og at »det nu er en kendsgerning«, rapporterer Haaretz.

»Fra i morgen vil landet skælve, vi beder offentligheden om at være forberedt«, skriver organisationen og tilføjer, at der vil komme »yderligere, detaljerede meddelelser« søndag morgen.

Hamas og Islamisk hellig krig (Jihad) bortførte omkring 250 israelere og udlændinge under angrebet den 7. oktober sidste år. Omkring 1.200, de fleste civile, blev dræbt i angrebet.

IDF anslår, at omkring 100 mennesker stadig holdes som gidsler i Gazastriben.

Ytringsfriheten er under angrep. Abonner på frie og uavhengige Document.

Er du lei av medier som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.