Nyt

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...

De seks unge gidsler, som IDF fandt i Rafah, var i live et par dage, før de blev fundet. De blev brutalt myrdet af Hamas. På den måde sender Hamas et signal om, at de vil bekæmpe og udslette jøderne, ligesom de åbnede krigen den 7. oktober.

Selvom fredsbevægelsen beskylder Netanyahu for at svigte, er der ingen tvivl om, at israelerne anerkender, at Hamas ikke er nogen, man kan forhandle med. De har endnu en gang vist, at de er mordere.

Fem af gidslerne blev taget på Nova-musikfestivalen. Så Hamas har holdt dem i live indtil nu, bare for at slå dem ihjel. Det viser en foragt for deres liv, som imponerer en hel verden. Handlingen er så brutal, at den også griber ind i den amerikanske valgkamp.

Mindst to israelere blev dræbt, da deres bil blev beskudt på Vestbredden, rapporterer israelske medier. Samtidig kommer der nye detaljer frem om de seks gidsler, der blev fundet i en tunnel i lørdags.

I en erklæring via det israelske udenrigsministerium lørdag aften sagde de israelske forsvarsstyrker (IDF), at de fandt de døde, mens de var i kamp.

IDF’s talsmand, kontreadmiral Daniel Hagari, sagde, at de seks var blevet “brutalt myrdet” af Hamas, kort før tropperne ankom – muligvis kun en dag eller to, før de blev fundet.
“Ifølge en første vurdering blev de brutalt myrdet af Hamas-terrorister, kort før vi nåede frem til dem. De blev bortført i live om morgenen den 7. oktober af terrorgruppen Hamas,” sagde Hagari på en pressekonference.
“Deres lig blev fundet under kampene i Rafah i en tunnel omkring en kilometer fra den tunnel, som vi reddede Farhan al-Qadi ud af for et par dage siden,” sagde han.

Forummet for gidslernes pårørende er rasende på Netanyahu. De giver ham skylden.

»Havde det ikke været for sabotørerne, undskyldningerne og spinnet, ville gidslerne, som vi hørte om i morges, sandsynligvis være i live,« skrev forummet i et indlæg på X.
»Netanyahu: Nok med undskyldningerne. Nok med spinnet. Nok med overgivelsen. Det er på tide at bringe vores gidsler hjem – de levende til rehabilitering og de faldne og dræbte til begravelse i deres land,« skrev forummet.

Men Netanyahu traf et strategisk valg. Alternativet var at flygte fra Philadelphia-korridoren, som er grænsen til Egypten. Hvis Hamas genvandt kontrollen over korridoren, ville det ikke vare længe, før våben og materiale igen begyndte at strømme fra Egypten til Gaza. Hamas krævede i forhandlingerne, at IDF skulle trække sig tilbage. Netanyahu nægtede at gå med til det.

Meddelelsen om gidseldrabet kom kun få dage efter, at Netanyahu angiveligt havde fortalt Gallant, at han prioriterede sin holdning om at holde israelske tropper i Philadelphia-korridoren frem for at redde de resterende gidslers liv i Gaza. Holdningen blev delt under et ophedet møde i sikkerhedskabinettet, hvor premierministeren fik det øverste ministerielle organ til at stemme for at godkende en række kort udarbejdet af IDF, som viser, hvordan Israel har til hensigt at holde sine tropper udstationeret i korridoren i den første fase af den våbenhvile for gidsler, der er under forhandling.
»I har besluttet at blive i Philadelphia-korridoren. Giver det mening for jer? Der er levende [gidsler] der!« udbrød Gallant.
Ministeren for strategiske anliggender, Ron Dermer, svarede: »Premierministeren kan gøre, hvad han vil.«
Gallant svarede: »Premierministeren kan faktisk træffe alle beslutninger, og han kan også beslutte at dræbe alle gidslerne.«

https://www.timesofisrael.com/bodies-of-6-hostages-murdered-by-hamas-just-days-earlier-found-in-rafah-idf/?