Nyt

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...

En domstol har afgjort, at AfD ikke kan nægte journalister adgang til partiets valgaften under søndagens delstatsvalg i Thüringen. Partiet havde erklæret journalister fra flere af Tysklands største aviser uvelkomne på sin valgaften i Thüringen. Det drejer sig om aviserne Der Spiegel, Bild, Die Welt og Die Tageszeitung.

Avishusene siger, at det er en trussel mod pressefriheden at nægte dem adgang, og de gik til domstolene med sagen. Men nogle af de samme aviser har luftet tanken om at forbyde AfD eller har i det mindste ikke protesteret mod at de bliver stemplet som antidemokratisk.

Pressen er nødt til at beslutte sig. De kan ikke få begge dele.

Det er lidt det samme problem som de amerikanske mediers forhold til Trump. De møder talstærkt op til hans møder, ikke for at dække det på den sædvanlige måde, men for at finde noget at tage fat på.

I lørdags, dagen før delstatsvalget, gav distriktsdomstolen i Erfurt avishusene ret og konkluderede, at AfD ikke kan nægte pressen adgang til partiets valguge.

Det vides ikke, om AfD vil appellere afgørelsen.

Det vides ikke, om AfD vil appellere afgørelsen.

Der afholdes valg til delstatsforsamlingerne i Thüringen og Sachsen på søndag, og ifølge meningsmålinger står det indvandringskritiske parti Alternative für Deutschland (AfD) til at klare sig rigtig godt ved begge valg.

Det vides ikke, om AfD vil anke afgørelsen.

Der afholdes valg til delstatsforsamlingerne i Thüringen og Sachsen på søndag.

 

De indvandringsvenlige partier vil sandsynligvis klare sig dårligt. Det regerende SPD ligger knap nok over spærregrænsen på 5 procent. Med de seneste knivangreb kan de falde ud.