Kopierede/fra hoften

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...

Den britiske premierminister Keir Starmer har bekræftet, at regeringen muligvis vil forbyde rygning på udendørs restauranter.

Hans begrundelse er, at det vil reducere byrden på National Health Service (NHS).

Kritikere kaldte det potentielle skridt for “autoritært” og en “barnepigestatspolitik”, ifølge The Telegraph.

– Mit udgangspunkt er at minde alle om, at over 80.000 mennesker mister livet hvert år på grund af rygning. Det er dødsfald, der kunne være undgået, det er en enorm byrde for sundhedssystemet, og det er selvfølgelig en byrde for skatteyderne.

Så ja, vi kommer til at træffe beslutninger på dette område, og flere detaljer vil blive afsløret – men det er en række dødsfald, der kan forebygges, og vi er nødt til at gøre noget for at reducere byrden på NHS og skatteyderne.

Selvfølgelig er mange dødsfald forbundet med rygning. Spørgsmålet er bare: Hvor mange af disse dødsfald er forårsaget af passiv rygning udendørs? Ikke særlig mange.

Det er næsten for fjollet at høre Starmer tale om at lette byrden for skatteyderne, samtidig med at hans regering øger skatterne og omkostningerne på absolut alle områder. Starmer & co knuser middelklassen, og hadet til arbejderklassen er tydeligt efter mordene i Southport og de efterfølgende optøjer.

Allister Heath, redaktør for The Sunday Telegraph, er skånselsløs i sin kommentar:

Dette budget bliver det værste i årtier, en milepæl i Storbritanniens accelererende tilbagegang, en farce af bedrag, hævngerrighed og økonomisk analfabetisme.

Nigel Farage er stærkt kritisk og siger, at hvis loven bliver en realitet, vil han aldrig besøge en pub igen.

Puritanerne er på fremmarch. Jeg forventer, at anti-alkoholdebatten, med en tilsvarende grad af national propaganda, nu vil tage fart.

Der ligger en dyb og klam moralisme bag sådanne politiske tiltag. Staten skal overtage forældrerollen og opdrage fuldvoksne mennesker. I modsætning til almindelige forældre kan man ikke flytte ud af staten, hvis man ikke flytter ud af landet.

Med Starmer-regeringen som forældre ledes man af værger, som lyver om absolut alt, bryder alle løfter og slet ikke elsker deres “børn”.

Farage understreger, hvor vigtige pubber er for det britiske folk. “Hver pub er et parlament,” skriver han. Her kan almindelige mennesker diskutere fælles problemer over en pint, og måske får nogen lyst til en cigaret eller en cigar i haven.

Færre og færre mennesker ryger, men andelen af rygere er højere blandt pubgæster end i resten af befolkningen. Pubhaver har været et pusterum, et fristed, noget briter i dyb krise desperat har brug for.

Selvfølgelig skal regeringen dræbe sådan en uafhængig glæde og trøst.

Igen viser Labour sine autoritære socialistiske statskontrolinstinkter og -mentalitet.

Forbuddet mod at ryge i pubhaver eller på fortovet uden for pubber vil tage livet af den traditionelle pub for altid, mener Farage.

Sandnes kommune nægter at lade hundredvis af ansatte ryge og sniffe i arbejdstiden, selv i frokostpausen. Man spekulerer på, om kommunen vil indføre et læbepoliti, der tjekker de ansattes munde for at se, om de har sneget sig til en knivspids snus.

I Californien er der endda nogle steder, hvor det er ulovligt at ryge i sit eget hjem.

Som Farage skriver, har Australien de strengeste anti-rygelove i verden.

Det mest rygefjendske land i verden, jeg har besøgt, er Australien, hvor restriktioner på, hvor folk må ryge, og overdreven beskatning af en pakke cigaretter, som nu koster, hvad der svarer til 35 dollars, har efterladt tobakshandlen i hænderne på kriminelle.

Illegale cigaretter sælges i hele Australien, og kriminelle bander styrer showet, hvilket resulterer i udbredt vold. Australien var også et af de lande, der havde de mest drakoniske foranstaltninger under den covide æra. Tilfældigt? Næppe.

Måske er det bedre at uddanne offentligheden og lade voksne træffe deres egne beslutninger om, hvordan de lever deres liv.

Jeg forventer, at uanset hvem der bliver den næste leder af det konservative parti, vil han eller hun gå fuldt ud ind for et rygeforbud på stort set alle områder.

Derefter vil et alkoholforbud snige sig ind, måske også for at erstatte NHS. Derefter forbud mod fødevarer, der ikke er “klimavenlige”. Kød er en “truet art”, alt sammen på grund af nogle sociopatiske klimafanatikere.

Nye biler kommer nu med hastighedsbegrænsere, og snart vil alle biler selvfølgelig være elektriske.

Derefter vil olie og gas blive udfaset, hvilket vil føre til en global katastrofe, som vil være begrænset til de vestlige lande, ledet af politikere, der lider af massehysteri og hybris.

Puritanismen er ved at udvikle sig til et moralistisk og autoritært tyranni. Som Document har skrevet før: Et risikofrit liv er ikke værd at leve. Hvis vi lader dette fortsætte uden at protestere, vil den næste generation ende som permanente spædbørn.