Nyt

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...

Med 21 stemmer for og ingen imod har det chilenske senat godkendt en resolution, der opfordrer landets venstreorienterede præsident Gabriel Boric til formelt at anmode om en arrestordre på Venezuelas præsident Nicolás Maduro fra Den Internationale Straffedomstol i Haag. 

En global trussel

Initiativet kommer fra den konservative senator Felipe Kast og er baseret på beskyldninger om forbrydelser mod menneskeheden, og at Maduro udgør en trussel mod den globale fred og sikkerhed. 

Maduro insisterer på, at han vandt præsidentvalget i Venezuela den 28. juli i år, men nægter at offentliggøre vælgerdata, der kan bekræfte resultatet. Oppositionen har offentliggjort lokale resultater, der viser, at han tabte med et jordskred. Situationen har ført til international fordømmelse og kaos i landet.

25 bekræftede døde

Maduro har reageret på protesterne med en brutal forfølgelses- og undertrykkelseskampagne, som har resulteret i 25 bekræftede dødsfald og vilkårlig fængsling af mere end 2.400 mennesker – herunder mere end 120 mindreårige mellem 14 og 17 år.

Resolutionen blev vedtaget enstemmigt og er i tråd med den chilenske præsident Borics tidligere erklæring om, at hans regering ikke anerkender Nicolás Maduro som vinder af præsidentvalget:

Forbrydelser mod menneskeheden

– Jeg er ikke i tvivl om, at Maduro har forsøgt at manipulere med valget. Ellers ville han have fremlagt valgdataene. Derudover begår regimet alvorlige menneskerettighedskrænkelser, undertrykker demonstranter og retsforfølger oppositionsledere uden for enhver demokratisk ramme.

 

Købe hos Tales:: Vidne til vanvidd
Købe hos Saxo:: Vidne til vanvidd