Nyt

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...

Bidens fiaskoer i udlandet er godt symboliseret ved et forladt skib, der brænder og muligvis siver olie ud i Det Røde Hav.

Spørgsmålet er, om Biden eller hans efterfølger har en plan for at genoprette orden i en global shippingindustri, der nu kontrolleres af houthi-terrorister.

Det presser priserne op oven i alle de andre økonomiske kriser, som Vesten oplever, og som mange mener, at Vesten selv er skyld i.

Et græsk tankskib blev angrebet af iranske proxy-krigere i sidste uge. Det lykkedes de mere end 20 søfolk om bord at komme i sikkerhed, men tankskibet brænder stadig.

Pentagon sagde tirsdag, at skibet nu er »immobiliseret i Det Røde Hav, hvor det i øjeblikket brænder og ser ud til at lække olie, hvilket udgør både en navigationsfare og en potentiel miljøkatastrofe«, ifølge Wall Street Journal.

Skibet indeholder cirka en million tønder råolie, hvilket kan resultere i et olieudslip, der er fire gange så stort som Exxon Valdez i 1989.

To slæbebåde, som var på vej for at redde skibet, blev truet med angreb af houthierne. Men Iran bad dem om at skåne slæbebådene. »Godt for dem,« siger WSJ sarkastisk.

Og hvad gør USA? Pentagon fordømmer pligtskyldigt disse »hensynsløse terrorhandlinger, som fortsat destabiliserer den globale og regionale handel, bringer uskyldige civile søfolks liv i fare og truer det levende maritime økosystem i Det Røde Hav og Adenbugten, houthiernes egen baghave.«

Som om houthi-terroristerne bekymrer sig om uskyldige liv og det maritime økosystem. Når det drejer sig om global og regional handel, er det blandt målene for Iran og dets stedfortrædende krigere.

Houthierne fortsætter deres terroraktiviteter, fordi Biden-regimet ikke reagerer, skriver WSJ. De kunne have udslettet gruppens radar- og missillagre med militære angreb.

Der er et valg. Den USA-ledede internationale koalition til at eskortere skibe kan nu med rette erklæres for en fiasko.

Den fejlslagne afskrækkelse kan sprede sig til andre dele af verden. Den kinesiske forsvarschef Zhang Youxia udsendte en klar advarsel i dag, da USA’s nationale sikkerhedsrådgiver Jake Sullivan besøgte Beijing.

»Kina kræver, at USA stopper det militære samarbejde med Taiwan, holder op med at forsyne Taiwan med våben og holder op med at sprede den falske fortælling om Taiwan,« sagde han under et møde med Sullivan.

Biden overlader kriser i næsten alle dele af verden til sin efterfølger, skriver WSJ. Spørgsmålet er: Hvad kan hans efterfølger gøre?

Donald Trump forstår i det mindste, at Iran er dirigent for houthi-terroristernes orkester. Vælgerne må gætte på, hvad Kamala Harris ville gøre anderledes end den nuværende øverstbefalende.

På torsdag vil CNN interviewe Harris og Tim Walz. CNN bør stille spørgsmålet specifikt til Harris:

Hvordan har du tænkt dig at genoprette afskrækkelsen i Det Røde Hav?