Nyt

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...

Tysklands grønne udenrigsminister Annalena Baerbock mener, at deportationer til Syrien og Afghanistan kan overvejes »i individuelle tilfælde«. Det er et vigtigt realitetstjek i kølvandet på terrorangrebet i Solingen, som kostede tre mennesker livet. For bare et par uger siden blev alle udvisninger til Afghanistan afvist.

Orientering om virkeligheden

Det er en markant kursændring, som kommer i kølvandet på terrorangrebet i Solingen. Det kostede tre mennesker livet og udløste en debat om udvisning af kriminelle. For bare et par uger siden afviste Baerbock på det kraftigste alle udvisninger til Afghanistan.

Ifølge Welt mener Baerbock, at kriminelle i første omgang bør dømmes og fængsles i Tyskland. Hun anerkender også, at Assad-regimet i Syrien og Taliban i Afghanistan komplicerer udvisningen, men – mener hun – mordere og terrorister har ingen plads i Tyskland. 

Tidligere i år udtrykte forbundskansler Olaf Scholz også et ønske om at udvise kriminelle til Syrien og Afghanistan. 

Tyskland: Afghanere som er gitt beskyttelse mot krig, terror og tortur, reiser tilbake på ferie

Ingen plads i Tyskland

– Mennesker, der har mistet deres beskyttelsesstatus og afsonet deres straf, bør kunne vende tilbage til deres hjemland. »Som regering har vi gjort det klart, at de, der begår forfærdelige handlinger som i Mannheim og Solingen, de, der spreder islamisme eller går imod vores forfatning, ikke hører hjemme i vores land,« siger Baerbock.

Så sent som i juli sagde Baerbock, at udvisning af afghanske kriminelle ikke ville bidrage til øget sikkerhed. Men i tilfældet med Solingen-angriberen erkender hun, at sikkerhedstjenesterne har begået fejl:

– Hjemsendelsespolitikken bør håndhæves for at forhindre sådanne hændelser i fremtiden. 

Syrien er ikke usikkert

I sidste måned afgjorde den øverste forvaltningsdomstol i Münster, at Syrien ikke længere er usikkert, hvilket kan give et juridisk grundlag for hjemsendelse. 

Tyskland ønsker også at bekæmpe radikal islam, som det fremgår af den nylige lukning af et islamisk center i Hamborg.

Tyskland stenger ned og forbyr Islamsk Sentrum Hamburg