Nyt

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...

Skytten var 16 år, og manden, der beordrede mordene, var 15 år. Hvis de havde været voksne, ville de have fået livstidsdomme. Under normale omstændigheder ville de være blevet dømt til ungdomsfængsel, men denne sag var for alvorlig. Dommeren kunne ikke lade dem slippe af sted med en let dom,

– »Skyderiet virker ekstremt brutalt og ekstremt hensynsløst. Tre personer er blevet henrettet, og to voksne og fem børn er blevet udsat for mordforsøg i deres hjem,« siger Sofia Jungstedt, dommeren, som ledede sagen, i en pressemeddelelse.
I dommen står der, at de dømtes lave alder er blevet »taget i betragtning ved strafudmålingen«.
– »Strafværdien af de lovovertrædelser, som den 17-årige og den 16-årige blev dømt for, svarer til livsvarigt fængsel for en voksen,« siger Sofia Jungstedt i pressemeddelelsen.
Mordene fandt sted i oktober 2023 i Tullinge og Västberga. Selv i et Sverige, der er vant til daglige skyderier, gjorde disse sager indtryk.

Det var i begyndelsen af oktober 2023, at den såkaldte voldsbølge nåede et blodigt crescendo. Tre mord blev begået i løbet af 25 timer. Mindre end en time efter midnat den 12. oktober blev en 40-årig småbørnsfar skudt i sit hus i Västberga. Hans kone blev også skudt på samme tid. Hun holdt deres toårige barn i sine arme.
Lidt over 24 timer senere blev to kvinder, en 60-årig bedstemor og en 20-årig plejedatter, dræbt i et hus i Tullinge. Der var også børn til stede i hjemmet.
Syv personer blev ofre for mordforsøget i Västberga. En 22-årig blev fundet skyldig i medvirken og idømt 16 års fængsel.

https://www.dn.se/sverige/tre-personer-mordades-inom-25-timmar-tonarspojkar-doms-till-fangelse/