Nyt

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...

Fire personer er blevet fængslet i Storbritannien efter at have forfalsket mere end 2.000 ægteskabsdokumenter for nigerianske statsborgere. Det rapporterer Sky News.

De fire er blevet fængslet efter at have forfalsket mindst 2.000 vielsesattester for at hjælpe folk med at leve ulovligt i Storbritannien.

Abraham Alade Olarotimi Onifade (41), Abayomi Aderinsoye Shodipo (38), Nosimot Mojisola Gbadamosi (31) og Adekunle Kabir (54) blev alle dømt ved Woolwich Crown Court i London den 27. august.

Indenrigsministeriet sagde, at de fire var en del af en organiseret kriminel gruppe, der indgav falske ansøgninger til EU’s bosættelsesordning for nigerianske statsborgere.

De udførte aktiviteterne mellem marts 2019 og maj 2023 og viste sig også at have leveret falske nigerianske vielsesattester og anden falsk dokumentation for at hjælpe ansøgere med at blive i landet.

En undersøgelse foretaget af indenrigsministeriet i Storbritannien og Lagos, Nigeria, viste, at gruppen, som selv var nigerianere, havde formidlet mere end 2.000 falske ægteskabsdokumenter.

Indenrigsministeriets immigrationschef Paul Moran sagde: »Denne gruppe var absolut produktiv i deres ønske om at misbruge vores grænser og er med rette blevet stillet for retten.«

»Som med mange bander, vi støder på, var deres eneste prioritet økonomisk gevinst. Jeg er glad for, at mit team var i stand til at standse deres operation, og jeg håber, at disse domme vil tjene som en advarsel til skruppelløse bander, der udnytter folks desperation efter at blive i Storbritannien.«

»Vi vil fortsat arbejde utrætteligt på at sikre vores grænser og slå ned på de bander, der udnytter sårbare mennesker for at tjene penge.«

Sky News rapporterer, at Onifade, som bor i Gravesend i Kent, og Shodipo, som er fra Manchester, begge blev fundet skyldige i sammensværgelse om at lette ulovlig indrejse i Storbritannien og sammensværgelse om at skaffe genstande, der bruges til svindel. De blev fængslet i henholdsvis seks og fem år.

Gbadamosi, som bor i Bolton, blev idømt seks års fængsel for at have skaffet sig en opholdstilladelse ved hjælp af bedrageri og falsk forklaring. Kabir fra London blev fundet skyldig i besiddelse af et identitetsdokument med ulovligt formål, men blev frikendt for at have opnået opholdstilladelse ved hjælp af bedrageri. Han blev idømt ni måneders fængsel.

Hundredvis af nigerianske jordemødre, der arbejdede i Storbritanniens National Health Service (NHS), blev i 2023 mistænkt for at have forfalsket deres medicinske kvalifikationer ved at lade andre personer tage eksamener for dem i deres hjemland i Vestafrika.