Nyt

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...

Der er en voksende bevidsthed om farerne ved brande i køretøjer, der drives af elektricitet eller gas. I de tidlige morgentimer gik der ild i en gasdreven renovationsvogn i Roa i Lunner. Der måtte etableres en sikkerhedszone på 300 meter. I et boligområde giver det »udfordringer«. I tæt trafik er det heller ikke nemt. Denne gang stod bilen i en rundkørsel.

Brand slukket i gasdrevet skraldebil på E16 i Lunner

Politiet måtte etablere en sikkerhedsafstand på 300 meter, da der tirsdag morgen udbrød brand i en gasdreven skraldebil på E16 ved Roa i Lunner.

Branden blev anmeldt kl. 6.54 tirsdag morgen.

– Sikkerhedsafstanden er i øjeblikket sat til 300 meter. Vi beder folk på stedet om at flytte sig i overensstemmelse med dette«, skriver Innlandet politidistrikt i politiloggen.

Næsten en halv time senere var branden slukket. Brandvæsenet kontrollerede, at gastankene i køretøjet ikke var beskadiget.

– Branden er slukket og under kontrol. Sikkerhedsafstanden er ophævet, men køretøjet skal bjærges, så der vil være en del trafikale forhindringer i en periode,« siger driftschef Frode Øvreås til NTB.

Bevidstheden om de sikkerhedsmæssige udfordringer, som køretøjer, der kører på ikke-fossile brændstoffer, udgør, er steget. Færger er i fare, og det samme er værksteder. »Vi er i øjeblikket i alarmberedskab, men der skal bare en brand til på det forkerte sted, på det forkerte tidspunkt, inden alarmen går.