Tavle

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...

Youtuberen Jad Manon har lavet en undervisningsvideo om, hvordan arabere kan komme illegalt ind i USA fra Mexico. De flyver visumfrit til Nicaragua eller Ecuador, hvor mellemmænd hjælper dem videre til Mexico og den amerikanske grænse. 

Minimum 6.000 dollars

Youtuberen viser forskellige indgange som tunneler under grænsehegnet, hvordan grænsehegnets slutpunkt »El Muro en la Playa« – muren, der stikker ud i Stillehavet i Tijuana – kan forceres, hvordan grænsehegnet kan klippes over eller klatres over.

Mulighederne er uendelige, og videoen viser vejen. Der bruges mindst 6.000 USD på menneskesmuglere og bestikkelse. 

I Tijuana på Stillehavskysten er moskeen et knudepunkt og en madstation. Derfra er det også muligt at ansøge om lovlig indrejse og derefter søge asyl indefra.

Mexicanere sendes i fængsel

70 procent af dem, der rejser ulovligt ind i USA, kommer via Tijuana. Der river de deres pas i stykker, og efter at have krydset grænsen søger de om asylstatus i USA. Uden pas er der ingen steder at sende dem tilbage. Mexicanere, som måtte gøre det samme, bliver sendt i fængsel i Mexico.

Siden oktober 2023 er 93 formodede terrorister blevet taget i at krydse grænsen. Senest blev Omar Shehada, en terrorlistet palæstinenser fra Vestbredden, anholdt i Santa Teresa, New Mexico. I marts blev et libanesisk Hizbullah-medlem, der planlagde at »lave en bombe«, anholdt nær El Paso i Texas.

Videoen, som er på arabisk, er tekstet på engelsk af Memri TV.