Kopierede/fra hoften

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...

Racistisk graffiti i Birmingham med teksten »No whites« og »No whites allowed« efterforskes af politiet.

Ifølge The Telegraph dukkede graffitien op tre steder i Alum Rock-kvarteret i sidste uge.

Overvågningsbilleder viser en person i en typisk hættetrøje, der udfører en af graffitierne.

Efter at have set ud til at tjekke, om han bliver overvåget, sprøjter han »No whites« på væggen, før han hurtigt forlader stedet.

West Midlands Police efterforsker sagen og siger, at der ikke er noget, der tyder på, at den samme person har stået bag alle tre racistiske graffiti. Hvis politiet har ret, er der med andre ord flere personer involveret i denne type aktiviteter.

Graffitien, der blev fanget på film, blev udført lige ved siden af en folkeskole.
Naveed Sadiq (48), en »samfundsaktivist«, hævder, at graffitien var en del af et forsøg på at skabe racistiske spændinger i området. Han mener ikke, at handlingerne er udført af Birminghams gode folk.

– Mange mennesker fra lokalsamfundet siger, at det er nogen udefra, det er ikke nogen fra lokalsamfundet. Det er en forfærdelig ting. Vi er et samfund, der inviterer alle. Det er hele pointen med at komme til Storbritannien, at leve side om side og respektere hinanden.

– Jeg kan ikke forestille mig, at nogen fra vores samfund ønsker at gøre det [graffitien]. Folk vil give os dårlig presse. Folk vil sige, at vi er uvelkomne.

En af graffitierne ligger halvanden kilometer fra det sted, hvor maskerede muslimer samledes og råbte Allahu Akbar, mens de ventede på en demonstration i forbindelse med mordene i Southport.
Da ingen demonstranter dukkede op, valgte de i stedet at angribe tilfældige mennesker på pubber i nærheden. Journalister blev også angrebet.

Muslimske gjenger angriper briter og journalister: – Vi ble jagd vekk

Det er ikke alle, der vil finde en sådan adfærd særlig indbydende. Alum Rock i Birmingham omtales som en »no-go zone«, og det anbefales ikke, at man tager derhen.
I 2017 blev der også lavet en lignende graffiti i samme område, men med en tidsbegrænsning: »Ingen hvide tilladt efter kl. 20«.

Officielle statistikker viser, at Storbritannien i løbet af et år fra midten af 2022-23 oplevede en nettoindvandring på 622.000 mennesker.