Kopierede/fra hoften

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...
Den ofte citerede Iran-kender, professor Walid Phares, meddeler på Newsmax.com (21.8.), at Irans islamiske regime prøver at myrde Donald Trump inden valgdagen den 5. november. Det hører han fra adskillige kilder i regionen. Ifølge flere regeringer har det iranske regime gjort det klart, at det vil skaffe sig af med den tidligere præsident.
Siden Trump i januar 2020 havde held til med et droneangreb at tage livet af Qassem Soleimani, chefen for IRGC, Den Islamiske Revolutionsgarde, har Teheran lovet en blodig hævn.
Ifølge Phares var Soleimani det iranske regimes næstmægtigste mand efter ayatollah Ali Khamenei.
Den iranske ledelse frygter, at landets voksende position som mellemøstlig stormagt vil blive truet, hvis Trump vender tilbage til Det Hvide Hus.
Trump har flere gange under sin præsidentkampagne bebudet, at han vil sabotere Irans ambitioner om at blive en kernevåbenmagt og ramme landet med så hårde økonomiske sanktioner, at det ikke får penge til at finansiere en række anti-israelske terrorbevægelser så som Hamas og Hezbollah.
Som Trump har understreget, var Iran på fallittens rand, da han var præsident, men som følge af Biden-administrationens laden-stå-til sidder regimet nu på $250 milliarder.
Forståeligt nok er et vellykket attentat på Trump mullah-regimets højeste prioritet næst efter at anskaffe sig kernevåben. I øvrigt tror de islamiske ledere ifølge Walid Phares’s kilder, at de er immune for alvorlige repressalier, hvis de får held til at dræbe Trump.
(Det er utvivlsomt en rationel betragtning, da Kamala Harris vil være lige så forhippet på at skaffe sig af med Trump som terrorcheferne i Teheran. Demokraterne har jo gentagne gange beskyldt ham for at være Hitler, og hvad gør man med en Hitler? LH)
Ayatollaherne og deres terrorgrupper er ifølge private samtaler fortrøstningsfulde for, at Trump ikke vil være i live på valgdagen.
Lige før det mislykkede attentat på Trump i Butler, Pennsylvania, havde USA modtaget efterretninger om en iransk sammensværgelse for at dræbe ham. Ifølge netop offentliggjorte dokumenter rejste en pakistaner med forbindelser til Iran til New York i den hensigt at lede et forsøg på at dræbe Trump sent i august eller tidlig september.
(Ud over forsøgene på at eliminere mullah-regimets farligste fjende, er der al grund til at tro, at Teheran bruger nogle af milliarder, som Biden har foræret dem, til at finansiere de pro-Hamas og antisemitiske demonstrationer, som i nogen tid har hjemsøgt USA og andre vestlige lande. En god del af de såkaldte demonstranter får betalt for deres optræden, LH).