Nyt

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...

Ungarns regering siger, at den er klar til at give migranter og asylansøgere en gratis enkeltbillet til Bruxelles, hvis EU fortsætter med at pålægge dem sine asylregler.

Premierminister Viktor Orbán reagerer på bøderne fra EU, som ønsker at bestemme, hvordan Ungarn håndterer asylansøgere og Europas grænser, ved at slå igen. En bøde på 200 millioner euro vil blive forhøjet med 1 million euro ekstra om dagen, indtil Ungarn underkaster sig EU.

Det er derfor, Orbán nu lover at give migranter en gratis enkeltbillet til Bruxelles.

Hvis EU fortsætter med at pålægge Ungarn regler, der “ikke tillader, at migranter bliver pågrebet ved grænsen”, vil landet tilbyde alle migranter “gratis transport til Bruxelles”, siger Orbáns stabschef Gergely Gulyas.

“Bruxelles vil tvinge os til at lukke migranter ind for enhver pris,” sagde Gulyás på en pressekonference i Budapest.

“Ungarn vil ikke betale denne daglige bøde for evigt, så derfor vil vi give folk mulighed for at komme ind, hvis de vil, og så vil vi tilbyde dem en enkeltbillet til Bruxelles,” siger han.

Hvis Bruxelles vil have migranter, kan de få dem.

De fleste af de migranter, der er kommet til Ungarn, har ikke noget ønske om at blive i landet, hvor de er nødt til at arbejde for at forsørge sig selv. Det er lidt ligesom i Portugal, som har åbnet op for indvandring, men uden en velfærdsstat er kun få interesserede.

Økonomiske migranter har en tendens til at foretrække mere “generøse” nationer som Tyskland, Sverige, Danmark og Norge.

Ungarns indvandrerkritiske regering har ført en hård indvandringspolitik, siden mere end 1 million mennesker ankom til Europa under flygtningekrisen i 2015, de fleste af dem på flugt fra krigen i Syrien.

Der er dog beviser for, at en stor del af disse migranter, som NTB beskriver som flygtninge, ikke kom fra Syrien.

I et forsøg på at holde asylansøgere ude af landet byggede Ungarn pigtrådshegn langs sine sydlige grænser til Serbien og Kroatien.

Ungarns stive asylsystem kom dog på kant med EU. EU’s øverste domstol gav Ungarn en bøde for at tvinge asylansøgere til at rejse til ambassader i Serbien eller Ukraine for at ansøge om indrejsetilladelse, hvilket er i strid med EU-reglerne, som kræver, at alle medlemslande har fælles procedurer for tildeling af asyl.

Orbán har længe været på kant med EU, blandt andet fordi han ikke ønsker, at unge mennesker skal indoktrineres med LGBTQ-ideologi i skolerne. Han har tidligere lovet, at Ungarn ikke vil ændre sin migrations- og asylpolitik, uanset hvad EU mener.

Der er immigranter i Ungarn, men de arbejder. Flere gifter sig med ungarske kvinder og bliver en del af samfundet. Der er få muslimer i gadebilledet. Hijab ses næsten aldrig, undtagen i lufthavnen.

Budapest er den sikreste by i Europa for kvinder, og jøder går frit rundt uden problemer.

Købe hos Tales:: Frem for alt frihed festskrift til Lars Hedegaard

20130206_081741