Nyt

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...

Keir Starmer er under nyt pres for at ophæve restriktionerne på Ukraines brug af Storm Shadow-missiler, efter at Volodymyr Zelenskyi sagde, at den britiske støtte var “aftagende”

Den ukrainske præsident klagede over, at den britiske støtte til Kiev var begyndt at aftage, da hans styrker fortsatte deres hidtil usete indtrængen på russisk territorium i Kursk-regionen.

“Desværre er situationen aftaget på det seneste,” sagde Zelenskyj med henvisning til den britiske militærhjælp.

Det faktum, at dette sker samtidig med, at Tyskland annoncerer en halvering af sin støtte til Ukraine, er en stor advarsel til Kiev. Især nu, hvor de har invaderet Kursk med anslået 12.000 soldater. Britiske kampvogne af typen Challenger 2 er i brug. Det er også usikkert, om tropperne vil være i stand til at trække sig sikkert tilbage.

Starmer har opretholdt et konservativt forbud mod at bruge britisk fremstillede Storm Shadows-missiler til at angribe mål dybt inde i Rusland af bekymring for, at det kan føre til eskalering med det atombevæbnede Moskva.

“Vi vil diskutere, hvordan vi kan løse dette, fordi langtrækkende kapaciteter er afgørende for os. Hele verden ser, hvor effektive ukrainerne er, og hvordan hele vores nation forsvarer sin uafhængighed,” sagde Zelensky.

Dette kom, da fire tidligere konservative forsvarsministre opfordrede nr. 10 til at gøre mere for at støtte Ukraine, og nogle opfordrede Kiev til at få lov til at bruge Storm Shadows i den russiske offensiv.

Ukrainske fly har ødelagt endnu en bro i Ruslands Kursk-region, den anden ødelagte bro på to dage. Men fremskridt på slagmarken er ikke til megen nytte, hvis man løber tør for våben.

Zelensky sagde, at det var “afgørende” for Storbritannien, Frankrig og USA at “fjerne barrierer, der forhindrer os i at svække de russiske positioner”.

“Langdistancekapaciteter er svaret på de mest kritiske strategiske spørgsmål i denne krig,” tilføjede han.

Det, der sker nu i Kursk, kan være meget afgørende for Ukraines fremtid.