Kopierede/fra hoften

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...

Under en tale til en hovedsageligt jødisk forsamling i Bedminster siger Trump, at Israel næppe vil kunne holde stand mod de omkringliggende landes meget større hære uden amerikansk hjælp. Det er derfor altafgørende, at USA fortsætter sin våbenstøtte til den jødiske stat, ellers frygter han, at Israel bryder sammen.
Hvis Kamala Harris skulle vinde præsidentvalget, tror han, at den amerikanske våbenhjælp bliver indstillet. Harris har allerede signaleret, at hun ikke er nogen ven af den jødiske stat. Hun er desuden under kraftigt pres fra Hamas-tilhængere i det demokratiske parti, som hun ikke tør udfordre.
Trumps tale kommer på baggrund af den seneste tids massive anti-israelske demonstrationer og den åbenlyse antisemitisme bl.a. på amerikanske universiteter, hvor jødiske studerende er blevet chikaneret og overfaldet.
Trump kommer også ind på de israelske gidsler, som Hamas indfangede den 7. oktober, og som formodes at blive holdt fangen i tunneller under Gaza. Imidlertid tror han ikke, at ret mange af dem er i live.
Med sin uforbeholdne støtte til Israel håber Trump naturligvis at kunne tiltrække jødiske stemmer.
Gennem årtier har de amerikanske jøder altovervejende støttet det demokratiske parti. Spørgsmålet bliver, om de fortsat vil stemme på et parti, som ønsker dem hen, hvor peberet gror.