Kopierede/fra hoften

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...

Forbundskansler Olaf Scholz hylder Tysklands nye immigrationslov, som gør det lettere for udlændinge at få tysk statsborgerskab.

Siden juni har det været muligt for indvandrere at blive tyske statsborgere efter fem år i stedet for otte. Loven giver også dem, der ansøger om tysk statsborgerskab, mulighed for at beholde deres oprindelige statsborgerskab.

Det er det, Scholz mener, at Tyskland vil drage fordel af. Som om vi ikke har hørt det før.

“At være et succesfuldt indvandringsland giver Tyskland en historisk mulighed,” sagde Scholz, da han deltog i en statsborgerskabsceremoni i Bremen mandag. (NTB-DPA)

.Tyskland kan tiltrække arbejdskraft og vækst gennem indvandring, mener Scholz.

Den nye indvandringslov, som har været i kraft siden juni, giver i nogle tilfælde mulighed for statsborgerskab efter kun tre års ophold, hvis ansøgeren kan fremvise ekstraordinær integration. Dette omfatter gode resultater i skolen eller på arbejdspladsen, sprogfærdigheder eller frivilligt arbejde.

Scholz var glad for, at flere og flere indvandrere søger om tysk pas.

“Enhver, der bor her permanent, som arbejder her og værdsætter og ærer vores demokrati, bør kunne blive tysk statsborger,” sagde han.

Selvfølgelig er der mange mennesker, som absolut ikke ærer det tyske demokrati, mennesker, som begår grove voldshandlinger, og som finansieres af den tyske stat.

Men de får stadig lov til at blive i Tyskland på skatteydernes regning. Hele Vesteuropa følger samme vej.

Med fordelingen af statsborgerskab gør den nuværende lovgivning det umuligt at deportere selv de værste forbrydere.

Det er sandt, at masseindvandring repræsenterer en historisk mulighed. Men det er en mulighed for et kollaps, der minder om Romerrigets fald.