Nyt

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...

Ruslands forsvarsministerium sagde, at det havde “befriet” byen Artemovo, kendt som Zalizne i Ukraine. Byen er en vigtig del af regionen.

Det er i hvert fald, hvad russerne hævder. Men der boede kun omkring 5.000 mennesker i 2022. Under alle omstændigheder ville erobringen være den største enkeltstående gevinst, Rusland har opnået i de seneste uger, efter at de hævdede at have erobret en række mindre bosættelser i nærheden, skriver The Telegraph.

Kiev har gentagne gange advaret om, at russiske styrker gør “hurtige fremskridt” mod Pokrovsk, en af Ukraines vigtigste forsvarshøjborge og et vigtigt logistisk knudepunkt i Donetsk-regionen.

Myndighederne i Pokrovsk beordrede mandag tvangsevakuering af børnefamilier i byen, som er hjemsted for mere end 53.000 mennesker, herunder næsten 4.000 børn.

Russiske myndigheder har tidligere i dag bekræftet, at ukrainske styrker har ødelagt tre broer i Kursk-regionen. Zelensky sagde, at invasionen af Kursk var et forsøg på at skabe en bufferzone.

“Dette er nu vores primære opgave i de samlede forsvarsoperationer: At ødelægge så meget som muligt af det russiske krigspotentiale og gennemføre så mange aktioner som muligt med henblik på en modoffensiv. Det indebærer at skabe en bufferzone på angriberens territorium – vores operation i Kursk-regionen,” sagde Zelensky søndag.

Samtidig gentog præsident Zelensky sin bøn om våbenleverancer fra Storbritannien, Frankrig og især USA.