Nyt

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...

Det er længe siden, at Trump kaldte medierne for folkets fjender. Medierne har selv givet ham ret. De er nu så desperate, at de lader ham hænge til tørre. De er ikke interesserede i at gengive, hvad han siger, men kun i at fange alt, hvad der kan bruges negativt. NRK/NTB og de andre norske medier er alle med på den.

I torsdags holdt Trump et møde med jødiske ledere. Det er klart, at det gør medierne nervøse. De jødiske ledere er ved at skifte side. De vil ikke stemme på et Hamas-venligt parti. Trump siger det i utvetydige vendinger: Hvis du stemmer på Demokraterne, er du en idiot.

Under mødet tildelte Trump æresmedaljen til Miriam Adelson, en velhavende donor, som nu er blevet enke, og som har skiftet side. Det var i forbindelse med overrækkelsen, at Trump sagde noget, som kunne misforstås, og medierne venter bare på en sådan lejlighed. NTB er ikke bleg for at spørge:

Under mødet i New Jersey henvendte han sig til Adelson og sagde, at den medalje, hun modtog, rangerer højere end Medal of Honour, USA’s højeste militære udmærkelse, som uddeles i Kongressens navn.

“Den, du fik, er faktisk meget bedre, for alle, der får Kongressens medalje, er soldater. Enten er de i meget dårlig form, fordi de er blevet ramt så mange gange af kugler, eller også er de døde,« sagde Trump.

I modsætning til dem er du »en sund og smuk kvinde«, tilføjede han.

Udtalelsen har udløst vrede, også blandt amerikanske krigsveteraner.

En talsmand for den demokratiske præsidentkandidat Kamala Harris har også reageret.

»Trump ved ikke, hvordan det er at tjene andre end sig selv,« sagde talsmanden.
</
Artiklens overskrift var »Trump vækker forargelse«. Det er standard NTB-jargon om Trump, som skal vise, at bureauet er beskedent og anstændigt, men indigneret på andres vegne. Et andet tilbagevendende udtryk er, at Trump »langer ud«. Han har en grov mund.

NTB, på den anden side…

Jeg tjekkede Google for at se, om andre medier havde en mere dybdegående version. Det var den samme historie over hele linjen. Jeg gik til MSNBC, og der flød kloakken frit.

Trumps udtalelse om McCain var glat, MSNBC har ingen hæmninger. De opbygger en historie, som alle, der følger med, ved er en løgn. Næppe nogen præsident har været, og er, så populær blandt militæret som Trump. Biden er ikke populær. MSNBC hævder, at Trump ikke var i Dover for at modtage de døde. Der er utallige historier om Trump, der rådgiver og trøster pårørende. Han gør det ikke for at blive populær. Biden havde derimod ikke tid til at modtage 13 soldater, som blev sprængt i stykker ved Abbeygate i Kabul. Han stod og kiggede på sit ur flere gange. MSNBC nævner ikke dette.

De kører en hadkampagne. Intet er for lavt til, at de ikke bruger det. De gentager endda historien fra Atlantic om, at Trump kaldte soldaterne på kirkegården i Frankrig for idioter og tabere. Denne historie blev aflyst for længe siden. Men den gør ikke indtryk på de Trump-hadende medier. De har for længst passeret det punkt, hvor de bekymrer sig om forskellen mellem løgn og sandhed.

De er blevet Goebbels-medier. Biden taler meget om den store løgn, præcis det, han selv står for.