Kopierede/fra hoften

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...

Demokraternes nationale konvent starter i dag i Chicago. Her vil præsident Joe Biden blive hyldet, ligesom en FDR eller en Washington, for “frivilligt” at give afkald på magten.

Derefter vil de droppe ham helt. Biden vil ikke stå tilbage med andet end en trist arv efter sin periode som præsident.

The Wall Street Journal har dette at sige på sin redaktionelle side.

Dette er skæbnen for en præsident, som de fleste amerikanere betragter som en fiasko, og som var klar til nederlag i en omkamp med Donald Trump. Det er en trist afslutning på et præsidentskab, der kunne have været så meget bedre, hvis han havde holdt sit valgløfte om at forene landet og være en “overgang” fra Trump-æraen.

Biden blev valgt som en nødløsning for at slå Elizabeth Warren og Bernie Sanders. Han skulle forene USA, men gjorde det modsatte ved at bruge retsvæsenet mod sine politiske modstandere. Biden blev ansat som midtersøgende. Men for at holde de “progressive” på sin side indgik Biden en faustisk aftale om at forfølge en stor del af Sanders’ dagsorden.

Han støttede sig til Nancy Pelosi og Chuck Shumer, som ønskede den største udvidelse af regeringen siden Lyndon B. Johnson og “Great Society”.

Han støttede sig til Nancy Pelosi og Chuck Shumer, som ønskede den største udvidelse af regeringen siden Lyndon B. Johnson og “Great Society”.

J.D. Vance gik hårdt til Joe Biden i sin tale ved RNC

Der blev brugt enorme summer på covid-relaterede støtteprogrammer, så amerikanerne så ingen mening i at vende tilbage til arbejdspladsen. Inflation Reduction Act er nok det største spild i amerikansk politisk historie.

De åbne grænser kostede enorme summer, betalt med amerikanske skattekroner, sikkerhed og liv. Vores udenrigspolitik har været en ren skandale, fra Afghanistan til Ukraine og krigen i Mellemøsten. På et tidspunkt som dette var det måske ikke så smart at skære i forsvarsbudgettet?

Uden for Demokraternes nationale konvent er der demonstrationer af folk, der ønsker endnu flere aborter, støtte til Gaza og intifada. Der er flere palæstinensiske flag, men ingen amerikanske. Det er keffiyehs, ikke Stetsons.

Dette er ikke særligt samlende.

Selv efter at have overtaget Det Hvide Hus fra Trump har Biden holdt Donald Trump i rampelyset, nærmest som en martyr. De mange retssager har kun øget Trumps popularitet og svækket tilliden til Biden. Medierne har bidraget, og i november kommer de til at betale prisen.

Biden nægtede at give sig, indtil han blev kommanderet af Pelosi og co. Siden da har han klynket, hvilket svækker Demokraternes chancer for at slå Trump. At han anbefalede Kamala Harris som sin efterfølger, virker uforståeligt.

Demokraterne vil kalde det en triumf, hvis det lykkes Harris at vinde, men hun eller Trump vil arve et land, der er mere splittet og desperat, end da Joe Biden blev valgt. Det er den uheldige arv fra Bidens præsidentskab.

Harris vinder sandsynligvis ikke. Hun burde i det mindste lave et interview før valget og et par debatter med sin modstander. Men måske ved hun mere end os?

Måske har demokraterne helt andre planer for, hvordan de skal vinde valget?