Kort

Videnskabsmænd og læger siger, at mejeriprodukter ikke er nødvendige i kosten

Kardiolog og professor i medicin og ernæring ved Tufts Medical School, Dariush Mozaffarian, mener, at man ikke behøver mejeriprodukter for at få visse næringsstoffer.

– Vi har sandsynligvis ikke brug for alt kalcium og D-vitamin fra mejeriprodukter. Der er andre kilder, du kan bruge, f.eks. plantebaserede alternativer, der er tilsat calcium eller D-vitamin. Det har ført til en moderation i forhold til at anbefale specifikt mejeriprodukter,” siger han til CBS, med henvisning til en rapport fra Wall Street Journal.

Mozaffarian anerkender dog, at mælk er forbundet med en lavere risiko for højt blodtryk og en lavere risiko for slagtilfælde, ost og yoghurt er forbundet med en lavere risiko for diabetes, og senest ser det ud til, at mejeriprodukter er forbundet med større muskelmasse og mindre fedtmasse.

I Norge anbefaler Helsedirektoratet at indtage tre fedtfattige mejeriprodukter om dagen.

 

Ytringsfriheden er under angreb. Abonner på det frie og uafhængige Document.