Gæsteskribent

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...

Den Iran-støttede palæstinensiske terrorgruppe Hamas har valgt ærketerroristen Yahya Sinwar, hjernen bag grusomhederne mod tusindvis af israelere den 7. oktober 2023, som formand for sit »politiske bureau«. Nu hvor Sinwar har sluttet sig til Hamas’ inderkreds af »politiske« personer, er det rimeligt at antage, at han også vil blive kaldt »moderat« og »pragmatisk« af de vestlige medier. På billedet: Sinwar giver hånd til et maskeret medlem af Hamas’ Al-Qassam-brigader i Gaza City den 14. december 2022. (Foto: wikimedia commons)

Den Iran-støttede palæstinensiske terrorgruppe Hamas har valgt ærketerroristen Yahya Sinwar, hjernen bag grusomhederne mod tusindvis af israelere den 7. oktober 2023, som formand for sit »politiske bureau«. Sinwar, som har gemt sig i Gazastriben siden det Hamas-ledede angreb, overtager posten fra Ismail Haniyeh, den tidligere formand for gruppens »politiske bureau«, som blev dræbt i den iranske hovedstad Teheran den 31. juli.

Det faktum, at Sinwar blev valgt, viser, at Hamas’ politiske og militære gren er den samme. Det viser også, at når det drejer sig om islamistiske terrororganisationer, er der ingen forskel på en politisk og en militær leder. Ved at vælge Sinwar som sin »politiske« leder siger Hamas selv, at de ikke skelner mellem en politiker og en terrorist.

Har nogen nogensinde overvejet at kalde Osama bin Laden og Abu Bakr al-Baghdadi, lederne af Al-Qaeda og Islamisk Stat (ISIS), for de »politiske ledere« af deres respektive organisationer?

Ud over Haniyeh består Hamas’ »politiske bureau« af flere personer som Khalil al-Hayya, Khaled Mashaal, Musa Abu Marzouk, Ghazi Hamad og Taher a-Nunu, som længe har været fortalere for den væbnede kamp mod Israel og forherliget terrorhandlinger mod israelere.

På dagen for det Hamas-ledede angreb på israelske samfund holdt disse ledere en særlig bøn på Haniyehs kontor i Doha, Qatar, for at takke Gud for de forbrydelser, som deres terrorister og tusindvis af »almindelige palæstinensere« havde begået. Disse forbrydelser resulterede i mordene på 1.200 israelere og bortførelsen af mere end 240 andre til Gazastriben. Under angrebet blev israelere og andre halshugget, voldtaget, seksuelt misbrugt, brændt levende og bortført.

Desuden har de »politiske« ledere af Hamas fra deres sikre villaer og kontorer i Qatar truet med at udføre flere grusomheder mod israelere og tilføjet, at deres ultimative mål er at ødelægge Israel. En af dem, Ghazi Hamad, sagde i et interview med Libanons LBC TV, at Hamas er parat til at gentage massakrerne den 7. oktober igen og igen, indtil Israel er udslettet:

»Israel er et land, som ikke har nogen plads i vores land. Vi må fjerne det land… Al-Aqsa-floden [det navn, Hamas gav angrebet] er bare første gang, og der vil komme en anden, en tredje, en fjerde … Vil vi skulle betale en pris? Ja, og vi er klar til at betale den. … alt, hvad vi gør, er berettiget …«

Uger før han blev myrdet, opfordrede Haniyeh palæstinensere i Jordan, Syrien, Libanon og andre steder til at mobilisere sig og optrappe konfrontationen med Israel:

»Vi må rejse os over for den [israelske] fjende. Det frie palæstinensiske folk bør mobilisere på alle fronter – i Jordan, Syrien og Libanon… De er nødt til at optrappe konfrontationen … for at gennemføre vores plan om befrielse og flygtningenes tilbagevenden…. Vi må stå sammen om dette og stå som én for at besejre fjenden. Vi må slutte rækkerne sammen med Gaza og i alle vores byer og landsbyer på Vestbredden og i det besatte land inde i [Israel].«

Når Hamas taler om »befrielse«, henviser de til deres erklærede mål om at eliminere Israel og erstatte det med en islamistisk stat, som det fremgår af deres eget charter:

»Israel vil eksistere og vil fortsætte med at eksistere, indtil islam vil udslette det, ligesom det har udslettet andre før det.«

Charteret minder også muslimer om den berømte islamiske hadith:

»Dommedag vil ikke komme, før muslimerne kæmper mod jøderne, når jøderne vil gemme sig bag sten og træer. Stenene og træerne vil sige O muslimer, O Abdullah, der er en jøde bag mig, kom og dræb ham.«

Bemærk ordet jøder, ikke israelere. I øjeblikket bliver andre ikke-muslimer også slagtet, f.eks. kristne i Nigeria og andre dele af Afrika og massalitterne i Sudan.

»Flygtningenes tilbagevenden« henviser til det palæstinensiske krav om at oversvømme Israel med millioner af palæstinensere i håb om at gøre det til endnu en arabisk stat, hvor nogle jøder kunne få lov til at leve som en ›tolereret‹ minoritet.

En anden af Hamas’ »politiske« ledere, Khaled Mashaal, sagde tidligere på året, at hans gruppes angreb på Israel har genoplivet drømmen om at ødelægge Israel og »bevist, at det er en realistisk idé at befri Palæstina fra floden [Jordan] til havet [Middelhavet]«. Han bemærkede, at der er »næsten enighed« blandt palæstinenserne om, at de ikke vil opgive deres rettigheder til det land, der strækker sig »fra Jordanfloden til Middelhavet«.

Den hidsige retorik og truslerne om at udslette Israel fra Hamas’ »politiske« ledere forhindrede ikke nogle vestlige medier i at beskrive Haniyeh som »en meget moderat leder«. Reuters beskrev Haniyeh som »hårdtslående«, men »Hamas› mere moderate ansigt«, mens Sky News kaldte ham »Hamas‹ pragmatiske ansigt«.

Som svar spurgte Elon Levy, en tidligere talsmand for den israelske regering og tidligere international medierådgiver for Israels præsident:

»Hvad er en ‘meget moderat leder’ af en islamistisk jihadistisk dødskult, som begik det dødeligste terrorangreb siden 9/11 den 7. oktober?«

»For BBC var Ismail Haniyeh ‘moderat og pragmatisk’; for resten af os var han et monster,« kommenterede den britiske forfatter og journalist Stephen Pollard. Han påpegede, at Haniyeh havde indspillet følgende besked til palæstinenserne fra sit luksuriøse hjem i Qatar: »Vi har brug for blodet fra kvinder, børn og ældre i Gaza … for at vække vores revolutionsånd.«

Pollard tilføjede:

»Haniyeh var virkelig ‘moderat’. Det samlede antal jøder, der er blevet myrdet af Hamas, kommer ikke i nærheden af seks millioner. Ikke at Haniyeh ville have betragtet det som andet end skuffende, når man tænker på, at han ledede en organisation, der var forpligtet til at udslette alle jøder fra jordens overflade.

»Hvad angår ‘pragmatisk’: Han var parat til at lade andre slutte sig til Hamas og myrde jøder. Den 7. oktober deltog mindst fire andre islamistiske terrorgrupper. Haniyeh skal have ros for ikke at lade Hamas beholde hele æren. Det er ægte pragmatisme til gavn for sagen.«

Nu, hvor Sinwar har sluttet sig til Hamas’ inderkreds af »politiske« figurer, er det rimeligt at antage, at han også vil blive kaldt en »moderat« og »pragmatisk« palæstinensisk leder af de vestlige medier.

Hvad bliver det næste? Vil Biden-Harris-administrationen og andre vestlige regeringer skynde sig at diskutere oprettelsen af en uafhængig palæstinensisk stat med den nyvalgte palæstinensiske leder og massemorder, som vil blive brugt af det iranske regime og dets terrororganisationer, herunder Hamas, til at ødelægge Israel?

Bassam Tawil er en muslimsk araber med base i Mellemøsten. Bassam Tawils arbejde er gjort muligt gennem en generøs donation fra et par donorer, som ønsker at være anonyme. Gatestone er meget taknemmelig.