Nyt

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...

Brevet fra EU’s kommissær for det indre marked, Thierry Breton, til Elon Musk forud for hans samtale med Donald Trump vakte stærke reaktioner. Nu tager Europa-Kommissionen kraftigt afstand fra sin egen kommissær.

Det skriver Financial Times i en artikel, hvor de har stillet flere kritiske spørgsmål til EU-Kommissionen.

I brevet fra EU-chefen Thierry Breton henviser han til samtalen mellem Elon Musk og Donald Trump som en begivenhed, der kan forårsage “betydelig skade” og udsendte en klar advarsel til X-ejeren om, at han skal tage skridt til at overholde EU-lovgivningen. Document har skrevet meget om brevet. Du kan læse alt om brevet i sagen nedenfor.

Elon Musk svarer på EU-chefens advarsel med en fræk meme

Men i kølvandet viser det sig, at Breton beskyldes for at have handlet lidt for langt på egen hånd.

Financial Times skriver følgende:

Bruxelles har beskyldt sin kommissær for det indre marked for at gå over stregen ved at sende et brev til Elon Musk med trusler om straf, hvis indhold på det sociale medie X viste sig at udsætte EU-borgere for risiko for “alvorlig skade”.

Breton er blevet beskyldt for at gå over stregen.

Thierry Breton, den franske kommissær, havde lagt advarselsbrevet ud på X, den platform, der ejes af Musk, få timer før milliardæren interviewede den amerikanske præsidentkandidat Donald Trump, også på X.

Tirsdag afviste EU-Kommissionen, at Breton havde fået godkendelse fra kommissionsformand Ursula von der Leyen til at sende brevet. “Timingen og ordlyden af brevet var hverken koordineret eller aftalt med præsidenten eller med [kommissærerne],” lød det.

En EU-embedsmand, som bad om ikke at blive nævnt ved navn, sagde: “Thierry har sit eget sind og sin egen måde at arbejde og tænke på.”

Samtalen på X har skabt et enormt engagement i sociale og almindelige medier. Som svar på brevet havde Musk reageret i velkendt stil med et frækt meme. Han klippede et billede ud fra filmen Tropic Thunder (2008), hvor en af personerne siger: “Tag et stort skridt tilbage og knep bogstaveligt talt dit eget ansigt.

 

Ytringsfriheden er under angreb. Abonner på et frit og uafhængigt dokument.

 

Træt af, at medierne ikke fortæller dig alt? Støt det frie og uafhængige Document.