Nyt

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...

Lee Dunn. Foto: Cumbria Police.

En domstol i Carlisle dømte mandag Sellafield-arbejderen Lee Dunn (51) til otte ugers fængsel for at have delt tre Facebook-opslag, der viste stærk misbilligelse af asiatisk indvandring til Storbritannien under optøjerne efter mordene i Southport.

Dunn’s tilbageholdelse blev reduceret fra tolv til otte uger af distriktsdommer John Temperley, efter at han erklærede sig skyldig, ifølge lokalavisen News and Star, som beskriver det belastende indhold:

Forbrydelsen fandt sted den 30. og 31. juli og involverede tre delte Facebook-opslag.

Anklageren George Shelley sagde, at Dunn havde lagt tre separate billeder ud. Det første viste en gruppe asiatisk udseende mænd på Egremont crab fair 2025 med billedteksten: “Kommer til en by i nærheden af dig”.

Det andet viste også en gruppe asiatisk udseende mænd, der forlod en båd på stranden i Whitehaven. Dette, sagde Shelley, havde billedteksten “Hvad når de kommer til dit område?”.

Et sidste billede viste en gruppe mænd, også af asiatisk udseende, der svingede med knive foran Palace of Westminster. Det viste også et grædende hvidt barn i en Union Flag T-shirt. Det var mærket “Kommer til en by nær dig”.

Dunn, som var anklaget for at have lagt “stødende og racistisk” indhold ud på nettet, havde fjernet delingen og undskyldt. Dommeren roste ham for at have gjort det, men dømte ham alligevel til øjeblikkelig fængselsstraf.

I en lignende sag i sidste uge, hvor en 31-årig fra Maryport blev idømt 12 ugers fængsel for et opslag, der viste emojis af en minoritetsperson og en pistol, gav dommer Temperley en begrundelse for at reagere beslutsomt på Facebook-opslag.

News and Star skriver:

Dommer Temperley, som dømte Thompson, havde dette at sige om domstolenes nultolerancepolitik.

&laquo

“Jeg er bange for, at denne lovovertrædelse skal ses i sammenhæng med den uro, der nu finder sted rundt omkring i landet. Og jeg er ikke i tvivl om, at dit indlæg er forbundet med det større billede.
<“Jeg accepterer ikke, at dine kommentarer og de emojis, du sendte, var rettet mod politiet. Jeg har læst i resuméet af sagen om de kommentarer, du kom med i forbindelse med anholdelsen, som klart viser, at der var et racistisk element i beskederne og i offentliggørelsen af disse emojis.
<“Det skal afspejles i straffen, og der skal også være et afskrækkende element i den straf, jeg idømmer, fordi denne type adfærd skal stoppe.
<“Det opmuntrer andre til at opføre sig på samme måde, og i sidste ende fører det til den slags problemer i gaderne, som vi har set så mange steder rundt om i landet. Denne lovovertrædelse er alvorlig nok til at berettige en frihedsstraf.