Kommentar

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...

Bøsserne

Først var de ædle grækere – i Antikken

Så blev de usynlige – i Vikingetiden

Derefter blev de udstødte – i Middelalderen

Så blev de amoralske og syndige  – frem til 1920’erne

Derefter var de syge og 3.køn – til og med 1945

Så blev de tålt ”don’t ask-don’t tell”  – frem til 1980’erne

Derefter fik de pest – hiv –  og gik i hi frem til 2000

Så blev de normale – frem til 2012

Derefter kan de gifte sig, men ikke adoptere – fra 2012

Nu holder man Børne Pride i kirken på Vesterbro – i 2020’erne

Børnene skal indgives mod

Pride-gudstjenester for børn i LGBT+ familier  med  Ramona Macho (i drag), hvis far ikke forstod ham og kirketjener på Vesterbro,ruller nu for fjerde gang 10. august 2024 i Enghave Kirke.  For som præst Viggo Julsgaard Jensen bl.a. siger: Vi skal give børn modet til at være dem, de er og er ved at blive til. Også når de, eller deres forældre og familie, er anderledes end majoriteten. Derfor holder vi Børnepride i kirken. Vi gør det for at fejre Guds mangfoldige og farverige skaberværk. Fejre at Gud har skabt os til fællesskab i al vores forskellighed. Der er så meget had i verden. Voksne mennesker kan sige de grimmeste ting, også om børn. Det kan vi ikke skærme børnene helt for. Men de skal vide, at i kirken er det Guds kærlighed til os, der gælder. Og den kan der ikke rokkes ved.” Viggo Julsgaard Jensen er ham præsten med regnbueteologien.

Woke åbner øjne og faciliterer afstand

De forskellige woke-bevægelser betoner alle lighed. Men de befordrer og styrker forskellighed. Hver særegen og bizar konstallation af individer, der blot har én ting til fælles, udover at føle sig miskendt og alene i deres pågående/ekshibitionistiske anderledeshed, nemlig deres bogstav i den identitetsmæssige ”afviger”-række  søger at oprette sin egen stamme. De unge homoseksuelle kvinder har allerede i 1980’erne beskrevet hvorledes de INTET havde til fælles med unge homoseksuelle mænd – no wonder – og til en konference i Tyskland for unge homoseksuelle ALDRIG havde følt sig så trådt på som af egne landsmænd!

Selvdannelse er utopi

Pride for børn. Skaber mennesket da sig selv?  Er det sådan at Regnbuebevægelsen styrer væk fra indrestyret dannelse hen mod en selvhævdende, lystorienteret, subjektivt fortolkende model? Er man i gang med at etablere en ny stamme, som paradoksalt nok ikke kan reproducere sig selv uden heteroseksuel hjælp?

Der er i øvrigt flere bogstaver end de første fire: I for indvandrere og A for de aseksuelle ,  og +  står jo for alle dem, der endnu  ikke er blevet ansporet til at opfinde deres egen kategori.

Det nye F

Snart kommer der nok et F i rækken. F for Furries. Det er mennesker som med klar stemme kan forklare de ivrigt lyttende symboalanalytikere og kønskorrigerende kirurger, hvor slemt det er egentlig at være en bjørn, ræv eller kronhjort fanget i en menneskekrop. Furries er kulturligvis altid ædle dyr – ikke rotter eller kakerlakker – og de pynter sig gerne med lånte fjer såsom ører og haler af pels. Man skal jo ligne det man er.

Furries fænomenet er startet i udlandet. Hvorimod danske læger selv var de første i verden til at snitte en mand – en amerikansk soldat – om til hvad man benævnte kvinde i 1950.

Fremtiden

I mange år var det hovedsagelig mænd, der ville være kvinder. Nu er der overvægt at unge kvinder, der vil af med deres køn. Hvad det næste bliver? Thja –  flere og flere finder det krænkende at skulle vælge, og vil derfor gerne tiltales i flertal fx  “Vi hedder Vincente Michelle ”  og omtales som “de”. Om 5 år vil hr. Rasmussen nok snittes om til en liggestol og efterfølgende fryses ned for at blive udødelig.

 

 Kirsten Damgaard , psykolog og sexolog