Nyt

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...

Keir Starmer var chef for anklagemyndigheden, da 3.000 mennesker blev retsforfulgt for de omfattende optøjer i 2011. Det er næsten ingenting i forhold til nutidens uroligheder. Starmer trækker på erfaringerne fra dengang, og vil oprette en særlig styrke på 6.000 politiagenter til at dæmpe urolighederne. Han lover at slå hårdt ned på både dem, der skaber fysisk uro, og dem, der deltager online.

En specialstyrke på 6.000 politiagenter er klar til at håndtere voldelige demonstranter, advarer Storbritanniens justitsminister.

Justitsminister Heidi Alexander sagde tirsdag til BBC Radio 4, at regeringen har arbejdet på en særlig styrke til at håndtere de uroligheder, der har præget Storbritannien i den seneste uge.

Hun sagde også, at regeringen har stillet 500 ekstra fængselspladser til rådighed i forbindelse med urolighederne.

“Vi vil sikre, at der er en fængselscelle til rådighed for alle, der får en frihedsstraf som følge af optøjerne og urolighederne,” siger justitsministeren.

Premierminister Keir Starmer holdt mandag et hastemøde med sine ministre og politichefer for at diskutere, hvordan myndighederne skal håndtere situationen. Efter mødet lovede Starmer, at alle, der griber til vold og hærværk, vil blive stillet til ansvar.