Nyt

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...

En iransk agent planlagde at hyre lejemordere til at myrde amerikanske politikere – og kan have planlagt at myrde Trump, ifølge kilder og en føderal straffesag.

Den pakistanske statsborger Asif Merchant (46) er anklaget for at have planlagt politiske mord i New York City, i august eller begyndelsen af september, og for at have betalt 5.000 dollars i forskud til mænd, som han troede var lejemordere.

Merchant retsforfølges af den amerikanske statsadvokat Breon Peace i det østlige distrikt af New York. Han er 100 procent agent for den iranske regering, siger en kilde i politiet til New York Post.

 

Planen var angiveligt en gengældelse for mordet på den iranske militærleder Qassem Soleimani, som Trump beordrede i 2020, bekræftede den amerikanske justitsminister Merrick Garland tirsdag.

“Tump har været et kendt mål for tidligere iransk-støttede mordplaner, og FBI mener, at han kan have været et af Merchants mål,” siger kilder i politiet til The Post. Men den terrormistænkte afslørede aldrig navnet på den, han planlagde at dræbe, under sine møder med undercover-agenter – i stedet sagde han kryptisk, at målet ville have “en masse sikkerhed”.

Ifølge den amerikanske anklagemyndighed, rejste Merchant til New York i juni for at mødes med attentatmændene – som viste sig at være politifolk under dække – og fortalte dem, at han arrangerede pengene med en kontakt i udlandet.

Et par dage senere dukkede han op med forskudsbetaling, og fortalte angiveligt undercover-betjentene, at de ville udføre planen, ifølge anklagemyndigheden. Måneden efter blev han anholdt, da han forberedte sig på at forlade USA den 12. juli, dagen før mordforsøget på Trump.

Inden han mødte undercover-betjentene, var Merchant, ifølge kilder i politiet, rejst til USA og havde besøgt stripklubber og barer, i håb om at møde kriminelle, som han kunne rekruttere til sit plot. Til sidst stødte han på en mand, der informerede FBI, og undercover-operationen blev organiseret.

Mens han uvidende mødtes med agenter, gik Merchant så langt som til at skitsere mulige planer om attentat  på servietter, og sagde “Ja, absolut”, da han blev spurgt, om pengetransaktionen betød, at planerne ville blive realiseret.

En af planerne var at organisere en demonstration med omkring 25 personer, der skulle fungere som en slags distraktion efter angrebet. Planen blev ifølge myndighederne forpurret, før den kunne realiseres.

Efter anholdelsen afslørede Merchant ifølge The Post, at han havde en kone og børn, som boede i Iran, samt en kone og børn, som boede i Pakistan. Et af Merchants hjem ligger i den iranske hovedstad Teheran.

Det iransk-støttede plot, fik Secret Service til at forstærke Trumps sikkerhedsstyrke før mordforsøget den 13. juli, fortæller kilder til The Post. Men myndighederne siger, at Merchants sag ikke er relateret til Thomas Crooks’ mordforsøg på Trump den 13. juli.

Mike Turner, formand for House Permanent Select Committee on Intelligence, som er ansvarlig for at føre tilsyn med USA’s efterretningsvæsen, sagde, at embedsmændenes kendskab til Merchants plan før mødet i Butler, gjorde mordforsøget endnu mere uacceptabelt.

Sviget fra Secret Service i Butler, Pennsylvania, er endnu mere skandaløst i lyset af de formodede iransk-støttede snigmordere, der har embedsmænd i Trump-administrationen som mål, herunder præsident Trump selv, sagde Turner i en udtalelse. Den dag var truslen om angreb fra snigskyttere endnu højere end normalt.

The failure of the Secret Service in Butler, Pennsylvania, is even more outrageous in light of suspected Iranian-backed assassins targeting former Trump Administration officials, including President Trump himself, said Turner in a statement.

That day, the threat of sniper attacks was even higher than normal, he added.

I nok en merkelig historie fra USA, får vi flere spørsmål enn svar fra myndighetene.

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her.

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Kjøp «Europas underlige død» her.