Nyt

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...

Optøjer fortsætter i hele Storbritannien i forbindelse med drabene i Southport.

Der rapporteres om store optøjer og kaotiske tilstande i en række byer i Storbritannien. Det gælder bl.a. Liverpool, Manchester, Stoke, Hull, Portsmouth, Nottingham og Leeds.

Politiet skyder tåregas ind i folkemængderne og kæmper mod demonstranterne, som de britiske medier beskriver som højreekstremister.

Optøjerne har været særligt voldsomme i Hull og Stoke.

I Hull har briter angrebet politiet, og flere betjente er blevet såret. Flere biler og butikker er blevet brændt af. De råber også slogans som “Red vores børn” og “Stop bådene”. De har også sat ild til bildæk og skabt store flammer og røg, for at forhindre politiet i at komme frem.

Britiske demonstranter er også stødt sammen med muslimske “moské-forsvarere”, som de kaldes af Daily Mail.

Muslimske bander har samlet sig for at forsvare moskeer med køller, knive og andre våben.

I Hull er der blevet brugt tåregas mod demonstranterne, som smadrede vinduerne på et hotel, hvor asylansøgere bor på statens regning. Fire personer er blevet anholdt, oplyser politiet.

Under kampagnen “Enough is Enough” er der blevet organiseret og planlagt 35 forskellige demonstrationer rundt om i Storbritannien. Ifølge Daily Mail har de talt 24 forskellige demonstrationer, hvoraf 22 er under denne kampagne i kølvandet på mordene i Southport. En af demonstrationerne beskrives som “antiracistisk”, og en anden er en mindehøjtidelighed for de børn, der blev dræbt.

I en video fra Stoke ser vi briter, der løber væk, fordi de har set en gruppe mænd med knive. Banderne råber “Allahu akbar”. Se videoen her: