Kopierede/fra hoften

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...
Berlingskes debatredaktør, Pierre Collignon, har skrevet en kommentar (betalingsmur) om det amerikanske valg og har været så venlig at bringe dele af teksten på FB. Det fremgår, at han betragter Donald Trump som en skidt karl, som det republikanske parti for længst burde have skaffet sig af med. Collignon må derfor være oprevet over republikanernes nylige partikongres, der formede sig som en hyldest til Trump og hans vicepræsidentkandidat J.D. Vance. Man må vel nærmest konkludere, at partiet aldrig har været mere forenet.
Det er underligt, at USA’s republikanere ikke har forstået, hvad Pierre Collignon har siddet i Pilestræde og fundet ud af.
Og hvad er der så i vejen med Trump?
”Det vilde ved amerikansk politik er”, skriver Berlingskes sandsiger, ”at Trump efter alt det vanvittige, han har sagt, efter udstillingen af hans farlige foragt for demokratiet, kan fremføre det argument [at han står for den sunde fornuft] uden bare at blive grinet ud.”
Det fremgår ikke af Collignons fristil, præcis hvilke udtalelser, der er så vanvittige. Det står heller ikke klart, på hvilken måde Trump har udvist foragt for demokratiet. Det er bare noget, han ved, for det siger alle de andre mediefolk også. Der er derfor ikke behov for at dokumentere noget. Trump er ond, fordi han er ond.
Debatredaktøren medgiver, at også demokraterne virker ”mærkelige” for mange amerikanere. Det gælder bl.a. partiets holdning til [den manglende] grænsekontrol, indvandringen, kriminaliteten og identitetspolitikken. Med andre ord alt det, som den ”vanvittige” Trump har peget på og kritiseret.
Kamala Harris ”har en stor opgave foran sig”, mener Collignon. Hun skal gøre op med ”de mest ekstreme dele af den amerikanske venstrefløj”. Det bliver svært, for hun er selv anfører for det mest ekstreme venstre. Hun hader Israel, går for fuld musik ind for identitetspolitik og racetænkning, kønsskifteoperationer på små børn, abort indtil fødselstidspunktet, forbud mod benzindrevne biler, fri indvandring og tildeling af statsborgerskab for mindst 17 millioner illegale migranter, således at demokraterne altid vil være i flertal.
Men Berlingskes skribent sætter altså sin lid til, at denne kaospilot og ekstremist kan afværge den ultimative katastrofe, nemlig at Donald Trump vinder præsidentvalget.