Dag: 2. august 2024

En af kvaliteterne ved kunst er, at den tager sig tid til at behandle både æstetiske, filosofiske, sociale og politiske emner. Det er en luksus, man ikke finder andre steder i samfundet, hvor man ofte er “løsningsorienteret” indenfor en afgrænset tidsramme, hvilket gør, at løsningerne kan have karakter af symptombehandling.

Les Mer...

Zoltan Kluger (1896–1977). Sølvgelatinkopi i National Photo Collection of Israel, Jerusalem. Et medlem av Haganah bevokter et jorde nær Gan Schmuel, i nærheten av Haifa. Haganah begynte som en væpnet selvforsvarsstyrke under det britiske mandatet, en av de første begynnelser til det som nå er IDF.

Les Mer...

Eugene Ormandy (1899-1985) dirigerer The Philadelphia Orchestra i Jean Sibelius’ (1865-1957) Symfoni nr. 2 i D-dur, op, 43, skrevet i 1901-02. Opptaket ble gjort i 1957

Les Mer...

“”Simon” Mohammad Moussa El-Zeinab

Jeg formoder, at Mohammad Moussa El-Zeinab har skiftet navn til Simon El-Zeinab.

Mohammad Moussa El-Zeinab fik dansk indfødsret foræret af Folketinget som nr. 515 på lov nr. 230 af 21. april 1999.”

Les Mer...

Berlingskes debatredaktør, Pierre Collignon, har skrevet en kommentar (betalingsmur) om det amerikanske valg og har været så venlig at bringe dele af teksten på FB. Det fremgår, at han betragter Donald Trump som en skidt karl, som det republikanske parti for længst burde have skaffet sig af med. Collignon må derfor være oprevet over republikanernes nylige partikongres, der formede sig som en hyldest til Trump og hans vicepræsidentkandidat J.D. Vance. Man må vel nærmest konkludere, at partiet aldrig har været mere forenet.

Les Mer...

Flere og flere svenskere føler sig nu utrygge udendørs om aftenen, ifølge den nationale tryghedsundersøgelse fra det svenske kriminalpræventive råd (Brå). Dette rapporteres af SVT. En ny undersøgelse fra Brå viser, at følelsen af utryghed, når man går ud i sit eget kvarter om aftenen, er steget i Sverige i løbet af de seneste ti […]

Les Mer...

Algeriske Imane Khelif slog italienske Angela Carini så hårdt, at hun aflyste kampen efter at have rådført sig med sin far. Hun var aldrig blevet slået så hårdt før. Khelif har XY-kromosomer. Han er en mand. En mand fra et muslimsk land, der slår en kvinde fra et katolsk land, vækker dybe følelser, og ikke kun i Italien.

Les Mer...