Kopierede/fra hoften

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...
Natten mellem tirsdag og onsdag blev Hamas’s politiske leder, Ismail Haniyeh, sendt til helvede, mens han lå og sov i Irans hovedstad Teheran. Ifølge iranske forlydender blev denne ”martyr” ramt af et jord-til-jord missil affyret fra et land uden for Iran. Det antages, at Israel står bag angrebet, men foreløbigt har den jødiske stat ikke bekræftet påstanden.
Haniyeh, som ledede Hamas’s krig mod Israel fra et sikkert opholdssted i Qatar, var i Teheran for at fejre tirsdagens indsættelse af Irans nye præsident, Masoud Pezeshkian, men festen blev altså kort.
Bortskaffelsen af Hamas-lederen kommer dagen efter, at Israels luftvåben dræbte en af terrororganisationen Hezbollahs militære kommandanter, Fuad Shukr, som Israel har beskyldt for at bære ansvaret for det nylige missilangreb på en druzisk landsby i Golan-højderne. Ved den lejlighed blev 12 børn dræbt, mens de spillede fodbold.
Israel har lovet at gøre grusom gengæld, og verden afventer nu den jødiske stats reaktion.
Israelske talsmænd har tidligere meddelt, at Israel før eller siden vil dræbe enhver, der bærer ansvaret for Hamas’s terrorangreb fra Gaza den 7. oktober sidste år, og drabet på Ismail Haniyeh synes at bekræfte, at det ikke var tom snak.
Det skal nu blive spændende at se, hvordan Hamas, Iran og Hezbollah vil svare igen. Man må imidlertid gå ud fra, at den israelske regering allerede har truffet forholdsregler for at afværge mulige angreb.
I den arabiske og muslimske verden vil drabene på Haniyeh midt i Teheran og på Shukr midt i Beirut givetvis blive opfattet som et iransk prestigetab. De iranske ledere er specialister i larmende propaganda og trusler mod USA og Israel, men kan åbenbart ikke beskytte en højtskattet gæst i deres egen hovedstad.
Som den afdøde islamekspert Bernard Lewis bemærkede, har arabere for vane at satse på den stærke hest, og det har atter vist sig, at den ikke står opstaldet i Teheran.