Nyt

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...

Hamas-lederen Ismail Haniyeh er efter sigende blevet dræbt i Teheran. Dette rapporteres af timesofisrael.com. En sådan nyhed vender op og ned på hele krigen mod Hamas. Haniyeh har ligesom de andre Hamas-ledere boet i Qatar. Det er næppe faldet ham ind, at han ville være i fare under et besøg hos Hamas’ stærkeste allierede.
Men det er ikke første gang, Mossads lange arm rækker ud til Teheran.

Hamas bekræfter, at Haniyeh er blevet dræbt:

»Zionisternes forræderiske angreb på hans bolig i Teheran.«
Hamas-embedsmanden Moussa Abu Marzouk citeres af det Hamas-tilknyttede Shehab-nyhedsbureau for at sige, at drabet »er en kujonagtig handling, som ikke vil være forgæves«. Hebraiske medier rapporterer, at han også truede med hævn for drabet.

Revolutionsgarden var den første til at meddele, at Haniyeh var blevet dræbt. Hans livvagt blev også dræbt. Haniyeh var i Teheran i forbindelse med indsættelsen af præsident Masoud Pezeshkian. Hans forgænger Raisi døde i et mystisk helikopterstyrt på vej tilbage fra et besøg i Aserbajdsjan.

Der er fuldstændig tavshed fra Jerusalem. Israel har måske vist, at israelere kan udrydde deres fjender, hvis de ønsker det stærkt nok, uanset hvor de befinder sig. At slå Hamas’ øverste leder ud i hovedstaden hos hans mest magtfulde sponsor er en sjælden magtdemonstration. Det kan have forhindret en udvidelse af krigen til Libanon.
For lederen af Hamas i Gaza, Yahya Sinwar, er drabet dårligt nyt. Både han og resterne af Hamas er nu i problemer.
Israel har lovet at dræbe alle de ledere, der er ansvarlige for den 7. oktober. Haniyeh og lederne lod sig filme, mens de faldt på knæ og takkede Allah for det »vellykkede« angreb. Nu er det tid til hævn.

Hamas chief Ismail Haniyeh claps as newly-elected Iranian President Masoud Pezeshkian speaks while deputy leader of the Lebanese militant group Hezbollah, Sheikh Naim Kassem, left, sits during the swearing-in ceremony of Pezeshkian at the Iranian parliament, in Tehran, Iran, Tuesday, July 30, 2024. (AP Photo/Vahid Salemi)

Et helt nyt foto af Haniyeh i det iranske parlament, Majlis, taget så sent som i tirsdags. Hvad tænker den iranske ledelse, når den ser Mossads lange arm? Har det nogen konsekvenser for deres tanker om udenlandske eventyr? For atombombeplanerne?