Dag: 25. juli 2024

Allaert van Everdingen (1621–1675). Olje på lerret, 134 x 160 cm, Musée des Beaux-Arts, Strasbourg. I 1644 hadde Allaert van Everdingen tenkt seg til Østersjøen, men en storm blåste skipet inn til Båhuslen, som var norsk til freden i Brömsebro i 1645. Her gjorde han tegninger og skisser som senere dannet grunnlag for atelier-malerier. Everdingens […]

Les Mer...

Fremførensen er ved Jan Johansson, piano og Georg Riedel, bass. Noen historiske opplysninger om denne melodien kan vi lese her.

Les Mer...

De første begivenheder ved dette års olympiske sommerlege i Frankrig har allerede fundet sted. En herrefodboldkamp mellem Argentina og Marokko den 24. juli endte i en skandale, da der blev kastet fyrværkeri, og marokkanske tilskuere stormede ind på græsset. Paris forbereder sig nu på den formelle åbningsceremoni fredag den 26. juli med en gallafest på […]

Les Mer...

Musiklærer Helge Vincens Gad, der blev underkastet en tjenestemandsundersøgelse og måtte forlade Odense Katedralskole, blandt andet fordi han ikke troede på gud. Helge Gad fik siden ansættelse på Aalborg Katedralskole (fotoet), men det satte biskoppens kone en stopper for:

Les Mer...

Hvad var det, der gik galt? Var det, at Trump var tæt på at dø, eller var det, at han ikke døde? Man udfordrer ikke USA’s faktiske magthavere og slipper fra det med livet i behold. Trump lever stadig, men der er lang tid til valget, og skulle han mod forventning overvinde demokraternes valgsnyd, kommer der mange chancer for at eliminere ham, mens han er præsident.

Les Mer...