Nyt

På Samnytt påpeger Mats Dagerlind, at der næsten ikke er nogen etniske svenskere på dødslisterne hos de brutale kriminelle bander, der hærger Sverige. Listerne er overvældende domineret af indvandrere, især med familiebaggrund fra den islamiske verden og Afrika.

SD Kalmar skrev for nylig i en kronik i Dagens Kalmar, at »alvorlig, organiseret kriminalitet i høj grad begås af personer af udenlandsk oprindelse«. Det blev afvist af den lokale repræsentant for Miljøpartiet, som skrev, at Sverigedemokraterna (SD) »tager fejl i deres analyse« og »altid skyder skylden for alle problemer på indvandrere«.

Dette svar gik ikke ubemærket hen hos den tidligere sverigedemokratiske parlamentariker Thoralf Alfsson, som bor i Kalmar. Han gør opmærksom på det i et indlæg på sin blog.

Som bevis på SD’s påstand er der utallige domme i landets forskellige domstole i forbindelse med væbnede bandeopgør, hvor gerningsmændene som regel har ikke-vestligt klingende navne, og svenskklingende er de sjældne undtagelser.

ANNONSE

Som supplement til dette offentliggør Alfsson en liste over ofre for bandekriminalitet i de seneste år, som sort på hvidt viser, at den samme skævvridning er fremherskende. Hidtil i år er kun én etnisk svensker blevet skudt og dræbt i et bandemiljø. Hvis listen udvides til at omfatte de ca. 130 personer, der blev skudt og dræbt mellem 2022 og 2024, vil der kun være én svensker mere. Alle de andre har indvandrerbaggrund.

Meget få har også en baggrund fra et vestligt land. Samnytt påpeger, at langt størstedelen af dem, der er aktive i kriminelle netværk, har en ikke-vestlig baggrund.

Når man ser på navnene på listen, er det ikke Emil eller Erik, der skiller sig ud. Bandekriminalitet i Sverige drejer sig i høj grad om Ali, der skyder Omar, eller Muhammed, der bomber Mustafa.

ANNONSE