Nyt

Sea-Watch, en NGO, hvis forretningsmodel er at sejle bådmigranter fra Nordafrika til Italien, ønskede den italienske premierminister Giorgia Meloni »af hele sit hjerte det værste«, da hun besøgte Libyen i sidste uge for at deltage i Trans-Mediterranean Migration Forum, som landets premierminister Abdul Hamid Dbeibah var vært for.

Lovløse

Libyen er, efter at NATO bombede det sønder og sammen i 2011, blevet et af de vigtigste transitlande for migranter fra Afrika og Mellemøsten på vej til Europa.

Ifølge AfricaNews , er et stigende antal afrikanske migranter på vej nordpå. De krydser det lovløse Sahara, hvor de risikerer at møde bander, der gør dem til slaver, fjerner organer, kidnapper, voldtager etc. – det er kun fantasien, der sætter grænser.

– En nylig rapport fra FN og forskningsgruppen Mixed Migration Centre anslår, at landruterne i Afrika er dobbelt så dødelige som Middelhavet, der er den dødeligste sørute for migranter i verden, fortsætter AficaNews.

På den anden side af havet frister Europa

På den modsatte side af Middelhavet ligger Italien, den primære destination for de fleste mennesker, der rejser i små både fra Libyen.

Under besøget diskuterede Meloni og Dbeibah, hvordan de kan udvide deres samarbejde om at kontrollere migrationsstrømme – et samarbejde, der indtil videre har givet betydelige fordele – samt styrke det energipolitiske arbejdet mellem de to.

ANNONSE

Ifølge de officielle tal ankom mindst 8.271 irregulære migranter fra Libyen til Italien i de første måneder af 2024 – sammenlignet med 18.022 ankomster i samme periode i 2023.

Dystopisk migrationspolitik

NGO’en Sea-Watch er ikke begejstret for samarbejdet mellem Libyen og Italien. Ifølge dem står Meloni og Dbeibah for en »dystopisk migrationspolitik«:

– Fra bunden af vores hjerter ønsker vi dem det allerværste.

Meloni er forundret over Sea-Watchs ›bizarre‹ hjerte:

– NGO’en Sea-Watch, som ikke har noget at sige om de smuglere, der beriger sig på tusindvis af menneskers død, ønsker os ›det værst tænkelige af hele sit hjerte‹, fordi vi skal diskutere, hvordan vi skaber udvikling, og stoppe illegal indvandring. Et bizart hjerte, må man sige. 

Den italienske regering vil fortsætte sin indsats for at stoppe menneskehandel, illegal indvandring og dødsfald til søs – uanset om Sea Watch kan lide det eller ej.

ANNONSE