Nyt

Chefen for den føderale livvagt- og sikkerhedstjeneste Secret Service, Kimberly Cheatle, træder tilbage i kølvandet af kritikken efter attentatet på Donald Trump.

Præsident Joe Biden bekræftede dette i en udtalelse tirsdag.

»Som leder kræver det ære, mod og stor integritet at tage det fulde ansvar for en organisation, der har en af de mest krævende opgaver i den offentlige sektor«, skriver Biden, som takker Cheatle for hendes indsats som leder af Secret Service.

Biden siger, at arbejdet er i fuld gang med at komme til bunds i, hvad der skete den 13. juli.

“Jeg ser frem til at læse konklusionerne. Vi ved alle, at det, der skete den dag, aldrig må ske igen. Fremadrettet ønsker jeg Kim alt det bedste, og jeg vil snart annoncere en ny chef.

Kimberly Cheatle blev af flere partier opfordret til at gå af, efter at hun havde deltaget i en høring i House Oversight Committee i Repræsentanternes Hus i mandags. Hun fortalte medlemmerne i Kongressen, at hun tog ansvaret for de »betydelige« problemer omkring skyderiet ved arrangementet i forbindelse med valgkampagnen i Butler, Pennsylvania, den 13. juli.

Cheatle, som mødte op i House Oversight Committee mandag, kastede ikke meget nyt lys over skyderiet, hvilket førte til frustration i udvalget. Medlemmer fra begge partier opfordrede hende til at træde tilbage.

Men Cheatle nægtede at træde tilbage, og havde på det tidspunkt støtte fra både præsident Biden og ministeren for indenlandsk sikkerhed, Alejandro Mayorkas.

Under angrebet døde Corey Comperatore, en 50-årig Trump-tilhænger, og den tidligere præsident  blev ramt i øret, to andre tilskuere blev også sårede.

Efter attentatet på Trump, har Biden-regimet endelig godkendt den uafhængige kandidat Robert F. Kennedy Jr. til beskyttelse af USSS.

Tirsdag udsendte formanden for House Oversight Committee, James Comer (R), følgende erklæring;

Høringen i tilsynsrådet resulterede i, at direktør Cheatle trådte tilbage, og der vil være mere ansvarlighed i fremtiden. Secret Service har en mission om ikke at fejle, men har historisk set fejlet under direktør Cheatles ledelse.

Under gårsdagens høring i Oversight Committee, udtrykte direktør Cheatle ingen tillid til sin evne til at sikre, at Secret Service kan opfylde sin beskyttelsesmission. Grove sikkerhedssvigt før og under valgkampagnen i Butler, Pennsylvania, resulterede i attentatet på præsident Trump, mordet på et uskyldigt offer, og kvæstelser af andre i mængden.

Direktør Cheatles afgang er et skridt i retning af ansvarlighed, men vi har brug for en fuldstændig gennemgang af, hvordan disse sikkerhedssvigt opstod, så vi kan forhindre dem i fremtiden.

Vi vil fortsætte med at føre tilsyn med Secret Service med støtte fra arbejdsgruppen i Repræsentanternes Hus, for at sikre gennemsigtighed, ansvarlighed og løsninger, der sikrer, at dette aldrig sker igen.

Trump skrev på Truth Social tirsdag:

“Biden/Harris-administrationen beskyttede mig ikke ordentligt, og jeg blev tvunget til at tage en kugle for demokratiet. DET VAR EN STOR ÆRE AT GØRE DET.”

ANNONSE