Nyt

DEI står for Diversity, Equity, Inclusion og har spredt sig som en virus i de vestlige virksomheder. Den nye britiske regering er i færd med at gøre DEI-arbejde til et lovkrav for virksomheder.

Men Microsoft vælger anderledes, og har afskediget et DEI-team. De kan ikke finde en økonomisk grund til at have en arbejdsgruppe, der udelukkende fokuserer på mangfoldighed, lighed (anerkender, at vi ikke alle starter fra samme sted, og at vi må anerkende og justere ubalancer) og inklusion, skriver Business Insider (BI).

»Reelt system-forandrings-arbejde relateret til DEI-programmer overalt, er ikke længere forretnings-kritisk eller smart, som det var i 2020,« skrev en leder af teamet i en e-mail, der blev sendt til tusindvis af medarbejdere.

DEI-teamet blev nedlagt pr. 1. juli på grund af »ændrede forretningsskikke«. Det er uklart, hvor mange medarbejdere der blev berørt.

Mange Big Tech-virksomheder, herunder Microsoft, forpligtede sig til at forbedre deres indsats for mangfoldighed , efter at George Floyd blev dræbt af en politibetjent i Minneapolis i 2020 og de voldelige demonstrationer, der fulgte.

I 2020 lovede Microsoft at fordoble antallet af sorte ledere i virksomheden inden 2025. Det er uklart, hvordan virksomheden har fulgt op på dette løfte.

På trods af disse forpligtelser, har mange teknologiske virksomheder tilsyneladende trukket sig lidt tilbage fra indsatsen for mangfoldighed , herunder Zoom, Google og Meta. Nu følger Microsoft trop.

Microsoft lover, at de stadig er engageret i D&I. Så de har fjernet bogstavet E, som står for equity/outcome equality. Men du bør i det mindste lade som om, at du stadig går op i mangfoldighed og inklusion.

»Vores fokus på mangfoldighed og inklusion er urokkeligt, og vi fastholder vores forventninger, prioriterer ansvarlighed og fortsætter med at fokusere på dette arbejde,« siger Microsofts talsmand Jeff Jones til BI.

På det seneste har der været mange afskedigelser hos Microsoft og teknologivirksomheder generelt. Sidste år annoncerede virksomheden planer om at skære 10.000 medarbejdere væk i de første måneder af 2023, og har siden gennemført flere fyringsrunder.

 

Kjøp Sokrates’ forsvarstale fra Document her!

ANNONSE