Nyt

Romaer og muslimer i Leeds har lavet massive optøjer i flere dage. Mens pøblen får lov til at gå frit omkring, bliver en engelsk kvinde anholdt for at »opildne til ballade«.

Dette er sagen: Den 18. juli udbrød der massive optøjer i Leeds-forstaden Harehills. Det hele startede, da børneværnet greb ind over for en romafamilie, og fire børn blev taget i offentlig pleje. Årsagen var, at et af de små børn var endt på hospitalet med en hovedskade.

Den første dag startede med, at grupper af romaer angreb politiet og folk, der befandt sig i Harehills-området. De væltede en politibil og smadrede motorcykler og cykler. Få meter derfra blev der også sat ild til en stor bus. I løbet af natten blev tingene endnu værre. Området har et muslimsk befolkningsflertal. Flere andre »minoriteter« har sluttet sig til optøjerne, og der har været en voldsom sneboldeffekt.

ANNONSE

Pøblen har livestreamet meget af det på TikTok og Facebook Live, hvilket ikke gør det specielt svært at dokumentere begivenhederne (se videoer længere nede).

»Det skete bare«

Heldigvis har briterne GB News, som har højt kvalificerede journalister, der tør skrive om virkeligheden. Det får hele VG-tingen til at virke parodisk.

Politibilen ble bare veltet. Ingen vet hvem eller hvordan. Foto: Faksimile

At lave nyhedsjournalistik handler ikke kun om at beskrive »det skete«. Optøjer som dette sker ikke i et vakuum, fri for begivenheder. Ligesom med attentatet på Trump, hvor pressen er meget interesseret i at skrive om, hvem der stod bag, og hvad der skete (indtil et vist punkt). Den sædvanlige journalistiske tilgang ville være at spørge: Hvem brændte bussen af?

I Storbritanniens gamle-medie, BBC, er rapporteringen meget lig. »Efterhånden som optøjerne skred frem, blev nogle biler beskadiget, og der opstod flere brande,« siger vicepolitimester Pat Twiggs til BBC.

Politichefen bekræfter også, at politiet så ud til at være det primære mål for optøjerne. De trak derfor politiet tilbage fra området. Det ser dog ikke ud til at have hjulpet. Overraskende nok.

Fra BBC:

Mr Twiggs said the decision to withdraw officers from the scene was taken “as it was evident” that police were the “sole target” of the troublemakers.

He added: “This allowed for further community mediation to take place in order to calm the situation.

Nu er en engelsk kvinde også blevet arresteret og ført væk af politiet for »provokerende kommentarer«, mens store folkemængder brænder nabobyen ned. Politiet gider ikke anholde dem.

Det får den tidligere britiske model Leilani Dowding til at blive vred. Hun kalder politiet for kujoner, der ikke tør anholde mænd, men i stedet går efter de kvinder, der vil beskytte deres ejendom.

Ifølge flere videoer, fra flere vinkler, blir den engelske kvinnen ledet bort av flere politimenn mens det står pøbler og jubler mens de ser på.

I denne videoen beskriver flere at Leeds begynner å se ut som en krigssone.

 

Den engelske kvinde bliver ført væk af politiet, angiveligt for at komme med »provokerende kommentarer«.

 

En anden vinkel, hvor man ser pøblen stirre på, at politiet fører kvinden væk..

 

Er du træt af, at medierne ikke fortæller dig alt? Støt det frie og uafhængige Document.

ANNONSE