Nyt

De israelske forsvarsstyrker (IDF) bekræfter i en erklæring på X, at de for nylig gennemførte luftangreb i Yemen.

»For nylig angreb IDF-kampfly militære mål, der tilhører Houthi-terrorregimet i området omkring Al Hudaydah-havnen i Yemen, som svar på de hundredvis af angreb, der er blevet udført mod staten Israel i de seneste måneder.«

A short while ago, IDF fighter jets struck military targets of the Houthi terrorist regime in the area of the Al Hudaydah Port in Yemen in response to the hundreds of attacks carried out against the State of Israel in recent months. pic.twitter.com/LBGSM9ZQ7u

— Israel Defense Forces (@IDF) July 20, 2024

Det israelske luftangreb i Yemen, som svar på houthiernes angreb på Israel, blev godkendt i morges af forsvarsminister Yoav Gallant, skriver Times of Israel.

Gallants kontor frigav billeder fra et møde, som ministeren holdt i morges med højtstående militære embedsmænd, hvor angrebet blev godkendt.

Bildet er tatt under dagens møte mellom forsvarsminister Gallant og ledende offiserer i IDF. Foto: Israels forsvarsdepartement/ Ariel Hermoni

 

En tidligere rapport fra det saudisk-ejede Al-Arabiya hævdede, at angrebet var en fælles indsats fra Israel, USA og Storbritannien. Men IDF siger, at de handlede alene.

Det houthi-styrede sundhedsministerium beskylder også Israel for en række angreb på et depot med brændstof i den oprørskontrollerede havneby al-Hudaydah i Yemen og tilføjer, at angrebene har forårsaget dødsfald og skader.

Biden-regimet er tidligere blevet kritiseret for ikke at reagere på angreb på skibsfarten ud for Yemen, hvilket påvirker hele den globale økonomi. Israel slår tydeligvis hårdt ned på angrebene.

IDF har også gennemført angreb mod raketkastere i Deir Seryan i det sydlige Libanon, som blev brugt af Hizbollah i angreb på det nordlige Israel tidligere i dag. Raketkasterne blev ramt af jagerfly ifølge IDF, som siger, at de også ramte en anden Hizbollah raketkaster i Aitaroun.

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!


ANNONSE