Nyt

For få timer siden holdt Donald Trump sin med spænding ventede tale til det republikanske partikonvent i Milwaukee, og det var tydeligt, at han var påvirket af lørdagens mordforsøg. Det var en langt mindre konfrontatorisk og mere afdæmpet Trump, man fik at høre. Faktisk nævnte han kun sin formodede modstander ved præsidentvalget, Joe Biden, en enkelt gang.
I stedet for, som han plejer, at skælde ud på sine politiske modstandere opfordrede han amerikanere af enhver politisk overbevisning – republikanere, demokrater, uafhængige – til at samles om det, de havde til fælles snarere end at dæmonisere hinanden. Han understregede, at han ønsker at være præsident for alle amerikanere, og sagde, at han ikke betratede det som nogen sejr at vinde over halvdelen af befolkningen.
I modsætning til sine tidligere taler var denne stort set blottet for angreb på politiske modstandere eller løfter om at ville “drain the swamp”. I stedet opfordrede han demokraterne til at indstille deres “heksejagt” mod folk af anden politisk overbevisning.
Det meste af talen handlede om den “gyldne æra”, som han lovede amerikanerne, når han atter sidder i Det Hvide Hus: velstand og forsoning hjemme i USA og fred i verden. Hvis nogen mente, at det var for meget at forvente, svarede Trump, at amerikanerne forventer for lidt, for de kan så meget mere, end man har været vidne til de senere år.
Der var noget næsten messiansk over Trumps fremtidshåb, og gang på gang påkaldte han sig Gud, hvis indgriben han tilskrev æren for at morderens kugle kun ramte hans øre i stedet for at sprænge hans hjerne.
Talen blev set af millioner af amerikanere over det ganske USA, og det skal blive spændende at se, om det vil lykkes mainstream-medierne at forvanske Trumps ord, sådan som de plejer. Det bliver i hvert fald svært at gribe noget kontroversielt og citere det uden for sammenhæng.
ANNONSE