Nyt

Erfarne sikkerhedsvagter siger, at mordet på Trump var et insider job. Det faktum, at taget i den direkte skudlinje ikke var sikret, at advarsler 26 minutter i forvejen om, at en bevæbnet mand kravlede rundt på taget, blev ignoreret, at snigskytterne havde ham i sigtekornet, men ventede med at nedlægge ham, indtil han havde affyret otte skud – alt dette og mere til, betyder, at mange ikke tøver med at kalde det et insider job.

FBI’s opførsel har også været underlig, og der er mange spørgsmål omkring den formodede gerningsmand.

Nu tilføjer CNN og e-tjenesterne endnu en dimension: Iran siges at stå bag angrebet. Det er her, det hele begynder at blive en farce. De siger, at sikkerheden omkring Trump blev skærpet. Skærpet? De mest elementære sikkerhedsregler blev ikke fulgt.

Den amerikanske efterretningstjeneste, har i de seneste uger, modtaget oplysninger fra Iran, om planer om et attentat mod Donald Trump, ifølge amerikanske medier.

Information fik Secret Service til at øge sikkerheden omkring Trump, fortæller flere kilder til CNN. Flere andre medier fortæller det samme.

Der er intet, der tyder på, at den 20-årige mand, der forsøgte at dræbe Trump i weekenden, havde noget med de iranske planer at gøre. Men det faktum, at sikkerheden omkring Trump blev skærpet, kaster nyt lys over lørdagens mordforsøg.

ANNONSE

Samtidig vides det ikke, om Trumps valgkampagne team, kendte til de påståede iranske planer. De sagde i en erklæring, at de ikke kommenterer præsidentkandidatens sikkerhed. FBI, som efterforsker weekendens mordforsøg på Trump, afviste også at kommentere over for CNN.

Irans FN-delegation siger, at beskyldningerne om, at landet planlagde et attentat, er grundløse og ondsindede. De siger dog, at Trump »er en kriminel, som skal retsforfølges og straffes ved en domstol«.

I 2020 godkendte den tidligere præsident en amerikansk militær operation, der dræbte den magtfulde iranske general Qasem Soleimani. Iran har gentagne gange erklæret, at de vil hævne likvideringen.

Amerikansk sikkerhedstjeneste har derfor været bekymret over mulige iranske planer om, at myrde Trump og tidligere medlemmer af hans regering, ifølge CNN’s kilder. (NTB)

Hvad er pointen med sådanne historier? Er det for at hvirvle støv op? Det er som at fodre dem, der bider på enhver spekulation. Men det faktum, at e-tjenesterne lækker en sådan historie til CNN, tyder på, at de ønsker at piske en stemning op. Det er ikke ufarligt. Hvis denne historie var sand, ville det betyde, at Secret Service står i ledtog med Teheran om at snigmyrde Trump? Det er så man kan begynde at undre sig.

ANNONSE