Nyt

Donald Trumps vicepræsidentkandidat har sagt, at Storbritannien vil blive et »islamistisk land« under en Labour-regering. J.D. Vance spøgte på en konference i sidste uge med, at Storbritannien var »det første virkelig islamistiske land, som vil have atomvåben«.

Vance kom med kommentarerne på National Conservatism Conference i Washington i onsdags, skriver The Times.

– Jeg talte med en ven for nylig. Og vi talte om, at en af de store farer i verden selvfølgelig er spredningen af atomvåben … Og jeg talte om, hvilket land der bliver det første ægte islamistiske land, som får atomvåben, og vi tænkte, at det måske er Iran, måske er det Pakistan, der allerede tæller. Og så besluttede vi til sidst, at det måske er Storbritannien, fordi Labour lige har taget over,« sagde Vance.

Angela Rayner, Labours vicepremierminister, kaldte udtalelsen »frugtagtig«, da hun var gæst i Good Morning Britain.

– Jeg synes også, han har sagt nogle frugtbare ting tidligere. Jeg kan ikke genkende mig selv i den karakteristik. Jeg er meget stolt af Labours nylige valgsucces.

– Vi vandt stemmer på tværs af alle forskellige samfund i hele landet. Vi er interesserede i at regere på vegne af Storbritannien, og også i at samarbejde med vores internationale allierede. Så jeg ser frem til det møde, hvis det bliver resultatet. Det er op til det amerikanske folk at beslutte.

– Jeg tror, at politiske ledere over hele verden har forskellige meninger, men vi regerer ud fra vores landes interesser. USA er en vigtig allieret for os. Hvis det amerikanske folk beslutter, hvem der skal være deres præsident og vicepræsident, vil vi arbejde sammen med dem … det er voksen politik.

Rayner blev selv filmet under valgkampen, da hun forsøgte at få muslimske stemmer. I London, Birmingham og flere andre engelske storbyer er etniske briter allerede en minoritet.

Rayner støttes af Tory’s skyggeminister for veteraner, Andrew Bowie, som siger, at Vances kommentarer »faktisk er ret stødende«.

“Jeg er grundlæggende uenig med Labour i mange spørgsmål, men jeg er helt ærligt ikke enig i det synspunkt. Faktisk finder jeg det ret stødende for mine kolleger i Labour.

Onde tunger vil måske beskylde ham for at beskytte sit eget parti: Det konservative parti sad i regering i 14 år, og undlod totalt at gøre noget for at stoppe den eksplosive vækst i antallet af illegale bådmigranter. Samtidig er den lovlige indvandring eksploderet.

“Do you think Labour is creating an Islamist country?”

“No, absolutely not.”

JD Vance’s comments are “offensive” for saying Labour is creating an Islamist country, says shadow veterans minister @AndrewBowie_MP on #TimesRadio.

https://t.co/7HXeWhXAqZ@StigAbell | @AasmahMir pic.twitter.com/RFJqQjFBXP

— Times Radio (@TimesRadio) July 16, 2024

Kjøp «Europas underlige død»!

ANNONSE