Nyt

Trump har aflyst den tale, han skulle have holdt kommende torsdag, og skrevet en helt ny. Attentatet har ændret alt. Nu vil han bruge det til at forene Amerika. Trump føler, at han har fået en ny chance. Han blev reddet af Gud og vil bruge mordet til noget godt for Amerika.

“Den tale, jeg skulle holde kommende torsdag, ville blive en stærk valgtale,” sagde han. “Hvis dette ikke var sket, ville det have været en af de mest utrolige taler,” som primært var rettet mod præsident Joe Bidens politik. “Helt ærligt, det bliver en meget anderledes tale nu.”

Trump sagde, at han havde tænkt sig at holde en tale, der ville fyre op under de delegerede, men nu tænker han anderledes. Han vil appellere til både Republikanere og Demokrater.

Det er blevet aktuelt, efter at mange mennesker fra begge partier har ringet til ham og sagt, at han blev reddet af et mirakel.

Trump sagde, at folk over hele landet, fra forskellige samfundslag og med forskellige politiske synspunkter, har ringet til ham, og han bemærkede, at han blev reddet fra døden, fordi han vendte sig fra mængden for at se på en skærm, der viste data, som han brugte i sin tale.

“Den virkelighed er ved at synke ind,” sagde han. “Jeg kigger sjældent væk fra mængden. Hvis jeg ikke havde gjort det i det øjeblik, ville vi ikke tale sammen i dag, vel?”

Trump siger, at det faktum, at han blev reddet, har givet ham mulighed for at forene Amerika. Den mulighed vil han bruge.

Trump sagde, at hans tale vil imødekomme det øjeblik, som historien kræver. “Det er en chance for at bringe landet sammen. Jeg fik den chance.”

Tidligt søndag morgen skrev Trump på Truth social, at det var “Gud alene, der forhindrede det utænkelige i at ske”, og at han “ikke ville frygte”. Da han talte med Washington Examiner, gav han igen Gud æren for at have reddet ham.

Trump siger, at det var et meget specielt øjeblik, da han blev skudt. Han følte, at det var noget historisk.

Trump sagde, at hans beslutning om at løfte hånden, da Secret Service førte ham ned fra scenen, var for at fortælle de tilstedeværende, at han var OK, “og at Amerika fortsætter, at vi bevæger os fremad, at vi er stærke”, sagde han.

Han mærkede energien fra publikum. Han ville vise dem, at han var okay, og at Amerika nok skulle komme igennem det her.

Trump sagde, at da han rejste sig og så, at publikum ikke havde bevæget sig, var han nødt til at fortælle dem, at han og landet nok skulle klare den.

“Den energi, der kom fra de mennesker, der var der i det øjeblik, de stod der bare; det er svært at beskrive, hvordan det føltes, men jeg vidste, at verden så på. Jeg vidste, at historien ville dømme dette, og jeg vidste, at jeg var nødt til at fortælle dem, at vi er okay.”

Trump gav interviewet til Salena Zito fra washingtonexaminer.com, lige inden han tog af sted til konventet i Milwaukee. Han skulle være rejst senere på ugen, hans store tale er på afslutningsdagen torsdag, men han besluttede sig for at rejse tidligere.

ANNONSE

Det var meningen, at Zito skulle have interviewet Trump på vej tilbage fra mødet i Pennsylvania. Hun sad kun få meter fra Trump, da han blev skudt.

Hvordan omtales interviewet i Aftenposten og Dagens Nyheter?

I Aftenposten bagatelliserer Joakim Midtbø Viland attentatet. Overskriften er :

Den tidligere amerikanske præsident blev lettere såret, da han blev skudt i lørdags. Små marginaler kan have afgjort, at han overlevede.

Kan have gjort?

Trump blev ramt af en kugle eller rikochet i øret og fik et blodigt sår, men skaden var ikke alvorlig.

Midtbø Viland bruger pladsen til at give en lakonisk redegørelse for, hvad der skete og vil ske, og tilføjer:

Lørdag eftermiddag blev der affyret skud mod Trump under et valgmøde.

Flere eksperter mener, at attentatet styrker Trumps chancer for at vinde i det kommende præsidentvalg.

Dagens Nyheter har mere fra selve interviewet, men kernen i historien – at han blev reddet af Gud – er heller ikke med her. Journalisterne kan ikke forholde sig til, at Gud griber ind og kan skabe noget nyt i mennesker, for det er Trumps budskab. Han ser anderledes på valgkampen.

 

ANNONSE

Skriv et svar