Nyt

Tre ukendte mænd truer med at sprænge en mands hus i luften i Uppsala kommune. Den ene mand er nu sigtet for forsøg på grov afpresning, skriver SVT.

“Næste gang vil der være en 14-årig, som ikke tænker på konsekvenserne”, lyder en af truslerne i en video, som SVT har set.

I maj 2024 blev en mand i Uppsala udsat for et afpresningsforsøg. Da han åbnede hoveddøren til sit hus, stod der tre ukendte mænd udenfor.

På overvågningsmaterialet, som SVT Uppsala har set, kan man se, hvordan manden blev truet på livet.

Personerne havde pistollignende genstande på sig, skriver svensk politi i forundersøgelsen og tilføjer, at de må have været der med den hensigt at røve ham for at kunne fortsætte med at presse ham for penge.

“Jeg sprænger dit hus i luften. Hvis du ikke ringer i morgen, er vi ligeglade med din familie,” siger en af gerningsmændene i videoklippet.

Årsagen til dødstruslerne siges at være en milliongæld, som offeret hævder, at han ikke havde noget med at gøre. Manden siger, at han ufrivilligt overtog gælden fra sine kolleger i en virksomhed, hvor han tidligere arbejdede.

“De tidligere kolleger ‘gik under jorden’, og gerningsmændene opsøgte ham i stedet,” siger han.

En af mændene, en mand i 30’erne, blev anholdt i forbindelse med denne hændelse. Der er nu rejst tiltale mod manden, som er mistænkt for forsøg på grov afpresning. Selv nægter han at have gjort noget forkert.

ANNONSE

Trusler og forsøg på afpresning er blevet foruroligende almindelige blandt de mange bandekriminelle i Sverige. Det er heller ikke altid tomme trusler, når man tænker på det antal bombeattentater, landet oplever.

Uppsala kommune oprettede for nylig et støttecenter for ofre for bombeangreb og anden bandekriminalitet. Antallet af ofre vokser.

ANNONSE