Nyt

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...

En tidligere CIA-efterretningsofficer hævder, at Taleban stiller deres netværk af mordere til rådighed for Indien mod betaling, og at de står bag bølgen af drab på terrorister, der har udført jihad i Kashmir.

“Ukendte bevæbnede mænd”

Jihadister, der er involveret i terroraktiviteter i Indien, bliver dræbt af ukendte bevæbnede mænd i Pakistan. 

Pakistan har beskyldt den indiske efterretningstjeneste for at stå bag drabene, men det er blevet afvist af Indien. De omtaler morderne som “ukendte pistolmænd”.

Nu hævder Sarah Adams, en tidligere CIA-efterretningsofficer, at Taleban udfører disse drab til gengæld for betaling fra Indien.

Uro i pakistanske jihadist kredse

Dokument skrev tidligere i år om den uro, der har bredt sig i pakistanske jihadist kredse efter en bølge af terrordrab. 

Dokumentet antydede også mulige forbindelser til Indien, da alle de myrdede terrorister har været eftersøgt af de indiske myndigheder.

Nu er der mere kød på benet. Sarah Adams, en tidligere CIA-officer, har i Shawn Ryan Show udtalt, at den indiske regering eller efterretningstjeneste betaler Taleban, og bruger deres pakistanske netværk af mordere til at “fjerne” ledere af terrororganisationerne Lashkar-e-Taiba, Jaish-e-Mohammed, Hizbul Mujahideen og Al Badr Mujahideen.

En terrororganisation går fri

Sarah Adams hævder, at Indien har betalt Taleban ti millioner dollars og finansierer Mullah Hibatullah Akhundzadas personlige sikkerhed. Den eneste kashmiriske terrorgruppe, hvis medlemmer ikke er blevet dræbt, er Harkat-ul-Mujahideen, som Adams hævder gav religiøs træning til Talibans øverste leder, Mullah Hibatullah Akhundzada.

Risiko for Taleban

Ifølge Adams er det svært at se logikken bag alt dette; ti millioner dollars er en lille sum penge:

– Hvad får Indien? Og hvad får Taleban egentlig, de er jo ligeglade med ti millioner dollars? Det virker fuldstændig vanvittigt, og der er stadig mange spørgsmål. At Indien bruger Talibans netværk til at myrde militante kashmirere over hele Pakistan er risikabelt for Taliban, det kan skabe kaos.

Amerikansk trussels rådgiver

Sarah Adams er en amerikansk trussels rådgiver med omfattende erfaring fra efterretning i Europa, Mellemøsten, Nordafrika og Sydasien.

Det fulde interview med Sarah Adams er tilgængeligt på YouTube.