Dag: 2. juli 2024

Lars Movin skriver på sin Facebookprofil om Renaldo and Clara – en film af Bob Dylan: “I mange år har Bob Dylans næsten fire timer lange hybridfilm “Renaldo & Clara” (optaget under Rolling Thunder Revue i 1975-76) været et fabeldyr i den gådefulde sanger og sangskrivers enorme oeuvre. Da filmen havde premiere i 1978, fik den en mildt sagt stedmoderlig behandling af anmelderne”

Les Mer...

Manhattans statsadvokat Alvin Bragg har accepteret en anmodning fra Trumps advokater om at udskyde domsafsigelsen. Den skulle have været afsagt den 11. juli. Udsættelsen skyldes dommen i højesteret i mandags, som fastslog, at præsidenten har immunitet. Nogle af de beviser, der blev fremlagt, herunder kommunikation mellem Trump og Michael Cohen, stammer fra den tid, hvor […]

Les Mer...

Ingebjørg Støyva (f.1978). Giclée-trykk på papir etter acrylmaleri på lerret, 60 x 60 cm. Inngår i utvalget ved Galleri Ramfjords pågående online-auksjon, som vil pågå til og med den 15. juli.

Les Mer...

– “Højreekstremisme er et stort problem, men når det gælder det daglige jødehad, er det islamister, sekulære muslimer og venstreekstremister, der truer os,” siger Philipp Peyman Engel, chefredaktør for den tyske jødiske avis Jüdische Allgemeine. Engels udtalelse blev leveret i et interview med Die Welts chefredaktør Ulf Poschardt, som blev offentliggjort i sidste uge. Jüdische […]

Les Mer...

Højesteret har nu bestemt, at præsidenter har ”absolut immunitet” for offentlige handlinger, som de har begået i medfør af deres position som præsident. Handlinger, som de har begået som privatpersoner, må de stå til regnskab for som enhver anden.

Højesteret henviser til den forfatningsmæssige magtdeling, som ifølge denne skelsættende afgørelse fritager tidligere præsidenter fra retsforfølgelse for handlinger, der falder under deres bemyndigelse som en del af magtens tredeling.

Les Mer...